Een uitgebreid informatie-menu vindt u onderaan deze pagina

El Teide


De hoogste berg van Spanje

Wie het Spaanse eiland Tenerife bezoekt, komt hoogstwaarschijnlijk oog in oog te staan met 'El Teide'. Deze vulkaan, ook wel 'Pico del Teide' genaamd, is de hoogste berg van Spanje. Vanaf de zeebodem gemeten is El Teide met zijn 7000 meter zelfs de derde vulkaan ter wereld. Boven zeeniveau bevindt zich de top op een hoogte van 3718 meter.
Vaak is de top met sneeuw bedekt. De Teide is een zogenaamde slapende vulkaan wat betekent dat hij nu rustig is, maar dat er in de toekomst wel weer erupties worden verwacht.


El Teide

Bezoek

Om de berg heen bevindt zich het Nationale Park Del Teide. Het is een belevenis om dit gebied te bezoeken en om je heen de desolate sfeer te voelen.
Je kunt het park bereiken met de auto. Daarnaast is het zeker aan te raden om een stuk te wandelen door het park en te genieten van de aparte sfeer en de mooie uitzichten.


De top beklimmen

Het is mogelijk om de top van El Teide te bedwingen. Dit kan geheel lopend, maar het is ook mogelijk om gebruik te maken van de kabelbaan. Deze brengt je bijna tot aan de top. Alleen de laatste 200 meter zul je dan nog zelf moeten afleggen. Wanneer het, vooral in de winter, erg hard waait, is de kabelbaan buiten gebruik. Om de top van de vulkaankrater te beklimmen is wel een vergunning nodig.
Je leest er nog meer over op Wikipedia.


Lees onze informatiepagina over:
► Algemene informatie
► Badplaatsen
► Botanische tuin
► Casa de los Balcones
► El Teide
► Garachico
► Loro Parque
► Natuurzwembaden
► Santa Cruz de Tenerife
► Sterrenwacht Tenerife

► La Gomera

© islandpassions.nl/reizen-tenerife