Over Tenerife


Tenerife


Een uitgebreid informatie-menu vindt u onderaan deze pagina
Algemeen
Op Tenerife lijkt het altijd lente of zomer waardoor dit eiland het hele jaar door geschikt is voor een vakantie (in de wintermaanden reizen veel mensen naar Tenerife om er te overwinteren).

Brede zandstranden liggen in het zuiden. Er is veel groen en je ziet overal bloeiende bloemen en planten. Vooral het noorden is één grote tuin. Het eiland is gedurende het hele jaar een gewilde vakantiebestemming.

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden die verder bestaan uit Lanzarote, La Palma, Gran Canaria, buureiland La Gomera, El Hierro en Fuerteventura. De eilanden liggen in de Atlantische Oceaan ten westen van Marokko en horen bij Spanje. Het eerste dat bij aankomst opvalt is de 'Pico del Teide', een vulkaan van 3718 meter hoog en daarmee meteen de hoogste berg van Spanje.


StaatsvormKaartje Tenerife
De eilanden hebben een grote autonomie en maken deel uit van het Koninkrijk Spanje.

Hoofdstad Tenerife
Santa Cruz de Tenerife.

Oppervlakte
2057 km2.

Geografie
Het eiland heeft hoge bergformaties die van het noorden tot aan het zuidwesten lopen. Aan weerskanten lopen de hellingen steil af naar de zee. De noordelijke en westelijke helft van het eiland hebben vruchtbare valleien.

De omgeving van de vulkaan 'Pico del Teide' lijkt op een maanlandschap. Hier is ook het nationale natuurreservaat Las Canadas. Tenerife heeft, op een paar uitzonderingen na, zwarte lavastranden.

Bevolking
Tenerife heeft ruim 900.000 inwoners.

Taal
Spaans, maar er wordt ook veel Engels en Duits gesproken.

Klimaat
Tenerife heeft een mild klimaat dat ervoor zorgt dat het eiland eigenlijk vrijwel altijd interessant is om te bezoeken (in de zomer gemiddeld 25 graden en in de winter gemiddeld 19 graden).
Webcam


Lees onze informatiepagina over:
► Algemene informatie
► Badplaatsen
► Botanische tuin
► Casa de los Balcones
► El Teide
► Garachico
► Loro Parque
► Natuurzwembaden
► Santa Cruz de Tenerife
► Sterrenwacht Tenerife

► La Gomera

© islandpassions.nl/reizen-tenerife