Een uitgebreid informatie-menu vindt u onderaan deze pagina

Santa Cruz de Tenerife


Levendige stad

Santa Cruz de Tenerife is de hoofdstad van Tenerife en wordt kortweg Santa Cruz genoemd.
Santa Cruz staat bekend om de perfecte balans tussen cultuur en ontspanning. Het is een levendige stad die vlak aan de kust in het noorden van het eiland ligt.
De hoofdstad van Tenerife telt een groot aantal bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn als je meer te weten wilt komen over de cultuur en de geschiedenis van het eiland.


Santa Cruz de Tenerife

Bezienswaardigheden

Allereerst is het echt de moeite waard om lekker rond te struinen door de compacte stad Santa Cruz. Op deze manier voel je meteen de vibe die er hangt in deze gezellige stad vol barretjes, winkels en authentieke restaurantjes.
Daarnaast is ook het Auditorio de Tenerife Adán Martin zeer de moeite waard om te bezoeken. Het betreft een operagebouw met een indrukwekkende architectuur. Het gebouw wordt ook als een symbool van Santa Cruz gezien.
Ook voor een culturele buitenactiviteit kun je in Santa Cruz terecht. Zo is een wandeling langs de Rambla haast een kunstgalerij in de openlucht.
Elke Spaanse stad heeft één of meerdere pleinen, in het Spaans 'plaza'. Ook in Santa Cruz de Tenerife vind je verschillende pleinen zoals Plaza de Espana, Plaza de Europa, Plaza de Candelaria, Plaza Primero de Mayo en Plaza Weyler. Ze hebben allemaal een eigen stijl en het zijn plekken waar de locals zich graag vermaken.


Park met vijver in Santa Cruz de Tenerife

Zonnebaden in het park of aan het strand

In deze hoofdstad van Tenerife kun je ook lekker zonnebaden in het Parque Marítimo. Wil je graag een dagje naar het strand buiten de stad dan hoef je slechts een kleine tien minuten te rijden naar één van de mooiste stranden van Tenerife: Playa de las Teresitas.


Tip: ► Hotels in Santa Cruz

Lees onze informatiepagina over:
► Algemene informatie
► Badplaatsen
► Botanische tuin
► Casa de los Balcones
► El Teide
► Garachico
► Loro Parque
► Natuurzwembaden
► Santa Cruz de Tenerife
► Sterrenwacht Tenerife

► La Gomera

© islandpassions.nl/reizen-tenerife