Een uitgebreid informatie-menu vindt u onderaan deze pagina

Badplaatsen op Tenerife


Genoeg keuze

Tenerife is helemaal ingesteld op al die toeristen die voor zon en water naar dit eiland afreizen. Er is genoeg keuze in badplaatsen maar u moet even weten waar u moet zijn. Daarom geven we hier een overzicht van populaire en wat minder populaire badplaatsen Tenerife, zowel in het noorden als het zuiden van het eiland.


Playas de las Américas

Laten we beginnen met de grootste badplaats. Playas de las Américas, liggend in het zuiden, heeft zijn oorsprong in de zestiger jaren en is het synoniem voor massatoerisme. Eind vorige eeuw was het nog een stad in verval, maar herstructureringen en renovaties hebben Playas de las Américas weer volledig op de toeristische kaart gezet, met meerdere zandstranden en veel hotels, appartementencomplexen, restaurants, bars en winkels.


Los Cristianos

Iets oostelijker vinden we Los Cristianos. Dit van oorsprong kleine dorp, waarvan de oude kern deels bewaard is gebleven, is enorm gegroeid door de bouw van talrijke accommodaties in de tweede helft van de vorige eeuw. Hier vind je twee grote zandstranden, die Los Cristianos erg populair maken. Het is hier wat rustiger dan op Playas de las Américas, waardoor het bijzonder geschikt is voor gezinnen met kinderen.


Costa Adeje

Costa Adeje, noordwestelijk van Playa de las Américas, bestaat uit de plaatsen Costa Adeje en Bahia del Duque. Vooral El Duque is een wat duurder oord, wat af te lezen is aan de vele vijfsterrenhotels, de golfbaan, de wat chiquere restaurants en de winkelcentra.

Voor bovengenoemde badplaatsen in het zuiden geldt dat de plaatsen zelf niet echt bijzonder zijn. In het noorden van het eiland is gelukkig de schoonheid van het landschap in stand gehouden, wat de badplaatsen in het noorden een authentieker karakter geeft.


Puerto de la Cruz

Dit is de grootste badplaats aan de noordkant. Puerto de la Cruz heeft zijn oorsprong in de 15e eeuw. Sinds de opkomst van het toerisme, in de tweede helft van de vorige eeuw, is het een leuke mengelmoes van horeca en winkels in een gezellig centrum en allerlei vertier in, op en aan het water.
Puerto de la Cruz is ook bekend vanwege zijn zwarte lavastranden en de dierentuin Loro Parque.


Puerto de la Cruz

Garachico

De meest authentiek gebleven badplaats is Garachico, ook aan de noordkant gelegen. Hier is de zee meer in beweging: met enorme kracht beukt hij op de kust. Vanwege het oorspronkelijke karakter trekt Garachico vooral eilandbewoners. Deze badplaats heeft ook natuurzwembaden.


Lees onze informatiepagina over:
► Algemene informatie
► Badplaatsen
► Botanische tuin
► Casa de los Balcones
► El Teide
► Garachico
► Loro Parque
► Natuurzwembaden
► Santa Cruz de Tenerife
► Sterrenwacht Tenerife

► La Gomera

© islandpassions.nl/reizen-tenerife