Een uitgebreid informatie-menu vindt u onderaan deze pagina

De natuurzwembaden van Garachico

Zwemmen op Tenerife wordt wel een zeer speciale belevenis tijdens een bezoek aan de natuurzwembaden van Garachico.

Ligging en geschiedenis

De natuurzwembaden van Garachico zijn aan de noordwestkust van het eiland Tenerife te vinden dichtbij het dorp Garachico.
Dit dorp heeft een fenomenaal mooie ligging aan de voet van een hoge klif, genesteld tussen de zee en een uitgestrekt bergachtig gebied. Garachico was vroeger een belangrijke handelsplaats op het eiland. Na een vulkaanuitbarsting in 1706 werden het dorp en de baai, door de lavastromen, helaas geheel onbruikbaar. Echter dit natuurfenomeen heeft wel gezorgd voor het ontstaan van de bijzondere natuurzwembaden van Garachico welke thans de grootste trekpleister van het dorp vormen. Verder is Garachico nu een schilderachtig dorp met nog kleinschalig toerisme waardoor het zijn authentieke charme heeft weten te behouden. De tijd lijkt hier werkelijk stil te hebben gestaan.


Natuurzwembaden Garachico
Copyright foto: Luis Rogelio

Waarom zo uniek?

Wat maakt een verkoelende duik in deze natuurzwembaden tussen de rotsen nou zo uniek?
In de eerste plaats geeft het zwemmen op Tenerife in inhammen, die honderden jaren gevormd werden door natuurkrachten, een uniek 'puur natuur gevoel'. Daarnaast heeft het zwemmen in het zoute water van de Atlantische Oceaan een kalmerende werking op lichaam en geest en het geeft ook nog nieuwe energie!
Tot slot is het veilig zwemmen in de zee een zeer prettige ervaring.
In het zomerseizoen worden de natuurzwembaden zelfs bewaakt door strandwachten.
Niet alleen toeristen weten heden ten dage deze aangename plek te vinden maar ook de plaatselijke bevolking zelf komt hier nog steeds graag. De afwezigheid van een strand heeft ervoor gezorgd dat deze regio geen massatoerisme kent.


Toegankelijkheid van de natuurzwembaden

Toch is dit zwemmen op Tenerife geen primitieve aangelegenheid. Via trappetjes zijn de natuurzwembaden gemakkelijk toegankelijk. De golven die tussen de rotsen door komen zorgen voor een aangenaam golfslagbad en een heus 'jacuzzi' gevoel. Deze natuurzwembaden zijn voor iedereen vrij toegankelijk.
Ook bevindt zich op korte afstand een boulevard met goede voorzieningen waaronder een zeer sfeervol restaurant dat uit de rotsen is gehakt. De Canarische gastronomie is zeer gevarieerd en de vele visgerechten zijn zeer aan te bevelen. Verder zijn er ook parkeerplaatsen en leuke kleine winkeltjes langs de boulevard te vinden. Tevens rijdt er een treintje door het dorp en langs de kust.


Onvergetelijke ervaring

Juist deze mix van 'oud en nieuw' waarbij je kunt baden in eeuwenoude inhammen en tot rust komt in de natuur maar ook kunt flaneren en shoppen langs de boulevard, maakt zwemmen in de vulkanische badzone van Garachico tot een onvergetelijke ervaring.


Lees onze informatiepagina over:
► Algemene informatie
► Badplaatsen
► Botanische tuin
► Casa de los Balcones
► El Teide
► Garachico
► Loro Parque
► Natuurzwembaden
► Santa Cruz de Tenerife
► Sterrenwacht Tenerife

► La Gomera

© islandpassions.nl/reizen-tenerife