home

deutsch

HOME

 


Kanaaleilanden
met een mild klimaat

Op deze pagina vindt u reisaanbod Kanaaleilanden.

Strand op het Kanaaleiland Jersey

reisaanbod Kanaaleilanden


Informatie Kanaaleilanden

De grootste en belangrijkste eilanden van de Kanaaleilanden zijn Jersey en Guernsey.


Jersey

Het eiland Jersey is het grootst en heeft ruim 100.000 inwoners. Dit eiland heeft een oppervlakte van 118 km2.
Saint Helier is de hoofdstad. Het milde klimaat (op Jersey groeien subtropische planten), de geringe regenval (76-89 cm) en het mooie landschap hebben Jersey tot een geliefd vakantie-eiland gemaakt.


Guernsey

Het eiland Guernsey is rustiger dan Jersey, heeft ruim 65.000 inwoners en is 78 km2 groot.
Tot Guernsey behoren ook de eilanden Alderney, Sark, Herm, Brechou, Jethou en kleinere eilandjes.
Guernsey heeft een laag strand in het noorden en rotsachtige kliffen langs de zuidkust. Hier heeft men talloze klifpaden aangelegd met veel wandelmogelijkheden.
De belangrijkste stad, tevens haven, op Guernsey is Saint Peter Port.Middelen van bestaan

Exportproducten van de Kanaaleilanden zijn: fruit, bloemen, groente en Guernsey-vee. Het toerisme is eveneens van groot belang voor de Kanaaleilanden.
De Kanaaleilanden worden ook vaak belastingparadijzen genoemd omdat er een gunstig belastingklimaat heerst. De bankensector is enorm groot als je naar de grootte van de eilanden kijkt. Deze sector is dan ook van groot economisch belang voor de eilanden.


Toerisme

De Kanaaleilanden zijn door de vele bezienswaardigheden, de aparte Frans-Engelse-sfeer, de mooie stranden, de indrukwekkende natuur, het milde klimaat en de vele fiets- en wandelmogelijkheden trekpleisters voor toeristen.
Alle eilanden zijn onderling met veerverbindingen verbonden.


Castle Cornet

De Kanaaleilanden hebben een geschiedenis van een heen en weer tussen Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en, tijdens de Tweede Wereldoorlog, Duitsland. (De eilanden waren het enige deel van het Verenigd Koninkrijk dat bezet was door de Duitsers en ze werden niet terugveroverd: de Duitsers gaven ze terug aan het eind van de oorlog.)
Castle Cornet in Saint Peter Port op Guernsey geeft een beeld van deze historie en is mede daardoor een belangrijke bezienswaardigheid. In 1960 eindigde de carriere van Castle Cornet als militair fort en begon de nieuwe periode als toeristische attractie. Castle Cornet is nu een historisch museum, dat zich voornamelijk bezighoudt met de oorlogsjaren.


Sark, Herm en Alderney

Het eiland Sark ligt oostelijk van Guernsey. De totale oppervlakte is 5,5 km2. Auto´s zijn op dit eiland verboden. Fietsen en koetsen zijn hier de vervoermiddelen. Sark is alleen per boot te bereiken.
Dit eiland had 450 jaar een feodale status waar 'Le Seigneur' het nog voor het zeggen had. Onder druk van het Brits parlement heeft in 2008 de democratie haar intrede gedaan en nu vinden voor de 600 inwoners verkiezingen plaats.

Het eiland Herm is een paradijs voor wandelaars. Dit komt door het feit dat er niet alleen geen gemotoriseerd vervoer te vinden is, maar de fiets er ook niet is toegestaan. Het is om die reden heerlijk om bijvoorbeeld over de witte zandstranden te lopen en zo helemaal tot rust te komen. Herm is het kleinste Kanaaleiland met een lengte van ongeveer 2,5 kilometer. Het eiland is slechts 800 meter breed, maar kent vanwege de lengte wel verschillende landschappen. In het noorden vind je zandstranden, terwijl er in het zuiden veel meer sprake is van rotsen.

Alderney is eveneens een klein eiland. Het kent een lengte van ongeveer 5 kilometer en is ongeveer 3 kilometer breed. Het eiland staat vooral bij vissers bekend als een ideale locatie. Het is bijvoorbeeld heel gemakkelijk om er een mooie plaats te vinden waar de wind nauwelijks weet te komen. Het is mogelijk om per vliegtuig naar het eiland toe te reizen, al dient dit wel te gebeuren via een van de andere Kanaaleilanden. Over het algemeen kiezen veel mensen ervoor om daarom eerst Guernsey te bekijken en vervolgens door te reizen naar dit kleine Kanaaleiland met een ongekende rust.
Sark, Herm en Alderney horen staatkundig bij Guernsey.

reisaanbod Kanaaleilanden                     naar kos

 

advertentie

Webcam
Jersey


niet altijd online
 
Foto's
Kanaaleilanden

Kust Kanaaleilanden

Elizabeth Castle St. Helier Kanaaleiland

Links
Kanaaleilanden

Fotos Online
Guernsey Government
Guernsey Tourist Office
Jersey Tourist Office
Kanaaleilanden in Eilandenblog
kanaaleilanden.startpagina
Sark Tourism
Willgoto Wereldreisgids

Reisgids

Reisgids over de Kanaaleilanden
Reisgids met informatie over de Kanaaleilanden
[klik voor meer info - bol.com]

Nieuwsbrief

Abonneer onze nieuwsbrief
► Onze nieuwsbrief verschijnt enkele keren per jaar.

* (verplicht)

© copyright by islandpassions.nl - all rights reserved - layout & design van anneliemüller.de