home

deutsch

HOME

 


Mull en Iona
grote broer en kleine zus

Op deze pagina vindt u
reisaanbod Isle of Mull en Isle of Iona
informatie Isle of Mull en Isle of Iona
naar Isle of Mull vanuit Nederland of België

Tobermory Mull Copyright foto: Partan Man

Reisaanbod Isle of Mull en Isle of Iona


Het belangrijkste reisaanbod naar de eilanden Isle of Mull en Isle of Iona (Schotland):

Hotels
House of Britain
Vliegtickets Verenigd Koninkrijk
...klik voor meer reisaanbod Schotland


Bekijk reisaanbod en informatie voor een vakantie naar Anglesey - de Azoren - Cyprus - de Kanaaleilanden - Kos - Krk - Madeira - Malta - Isle of Man - Isle of Mull - Tenerife - Isle of Wight

Naar Isle of Mull

Vanuit Nederland of België kan men Isle of Mull bereiken door naar Londen, Hull, Newcastle, Cardiff, Liverpool, Edinburgh of Glasgow te reizen (vliegtuig, veerboot of kanaaltunnel) en dan door te reizen naar Oban met een (huur)auto of met de trein. vanuit Oban kan men met de veerboot de eilanden bereiken.

Er worden via enkele grote reisorganisaties ook verzorgde reizen naar Schotland aangeboden, waarbij daguitstapjes naar deze eilanden in het programma zijn opgenomen.
Deze verzorgde reizen gaan van geheel verzorgd (reis, overnachtingen, maaltijden, programma) tot gedeeltelijk verzorgd (reis en onderkomen).
Bij een individueel bezoek aan deze eilanden kunt u vanuit Oban (Schotland) deze eilanden gemakkelijk en in korte tijd met een veerboot bereiken.


Informatie Isle of Mull en Isle of Iona


Het Schotse eiland Isle of Mull heeft een oppervlakte van 909 km2 en is het grootste eiland van de Binnen-Hebriden. Het eiland is gescheiden van het vasteland door de 'Sound of Mull' en de 'Firth of Lorn'. Het eiland is bergachtig en er wonen nog geen 3000 mensen.

De hoogste berg is Ben More (966m). Mull heeft veel tuinen, boerderijen, kastelen en landhuizen. De hoofdstad is Tobermory.

Het Isle of Mull is in meerdere films gebruikt vanwege de prachtige omgeving. Zo is het allereerst mogelijk om het eiland te zien in de Entrapment, Highlander en Endgame. Daarnaast gaat het in de kinderserie op BBC Balamory over de stad Tobermory. Zo kunt u gemakkelijk eens kennismaken met de prachtige landschappen op het eiland, om er vervolgens zelf een kijkje te gaan nemen.

landkaart Schotland Het eiland Isle of Iona is slechts 5,6 km lang en 2,4 km breed en behoort tot de Binnen-Hebriden. Het eilandje is van het eiland Isle of Mull gescheiden door de 'Sound of Iona'. Het eiland is bergachtig en heeft stranden. Vanwege de grootte zou je Isle of Iona de kleine zus van grote broer Isle of Mull kunnen noemen.

Landbouw, schapen en visserij zijn bestaansmiddelen maar toerisme is de belangrijkste inkomstenbron voor de bewoners.

Isle of Iona is met 175 inwoners een zeer kleinschalig en daarmee sfeervol eiland. De verschillende faciliteiten zijn eigenlijk allemaal in St Ronan's Bay te vinden, een stadje, dat u aan de oostkant van het eiland vindt. Hier vindt u bijvoorbeeld de school, het postkantoor en ook de twee hotels die het eiland kent. Aan de andere kant kunt u ook een bezoek brengen aan Port Bàn, dat zich aan de westelijke kant van het eiland bevindt. Hier kan men genieten van het geweldige uitzicht.

Het eiland is beroemd om haar geschiedenis op het gebied van Keltisch Christendom. St. Columba kwam in 563 met enkele getrouwen op het eiland aan vanuit Ierland. Zij stichtten er een klooster, dat door de Denen werd platgebrand in de achtste of negende eeuw. Iona was bischopszetel van 838 tot 1098. In 1203 werd er een klooster van de Benediktijnen gesticht, waarvan nog resten te zien zijn. De cathedraal is uit de dertiende eeuw. Het kerkhof van St. Oran's Church heeft graven van veel Schotse, Ierse, Noorse en Franse koningen.

Veel historische plekken werden gerestaureerd en tonen een prachtig beeld van het oude Iona.

Het actuele reisaanbod staat boven aan de pagina.

naar tenerife


advertentie

Webcam
Pentland Hills


niet altijd online
 
Foto's
Mull-Iona

Veerboot Isle of Mull

Kust

Links
Mull-Iona

Duart Castle Mull
Iona
schotland.vakantie-
shopper.nl

Worldphotos

Reizen
Algemeen

x startpagina reizen xReisgids Schotland
Capitoolgids over Schotland

Reisgids met informatie over Schotland
[klik voor meer info - bol.com]Blijf op de hoogte over Eilanden in Europa en abonneer hier de nieuwsbrief


© copyright by islandpassions.nl - all rights reserved - layout & design by anneliemüller.de