home

deutsch

HOME

 


Cyprus
een gesplitst eiland

Op deze pagina vindt u informatie over Cyprus.

Klooster op Cyprus

reisaanbod Cyprus


Informatie Cyprus

Het eiland Cyprus, officieel Republiek Cyprus, ligt in de Middellandse Zee, circa 60 km ten zuiden van Turkije en circa 100 km ten westen van Syrië. Er wonen ongeveer 800.000 mensen en het eiland heeft een oppervlakte van 9.267 km2.
De hoofdstad en grootste stad is Nicosia. Andere belangrijke plaatsen zijn Famagusta, Larnaca, Limassol en het toeristencentrum Paphos.Bergketens

Twee bergketens lopen over het eiland van oost naar west. Het hoogste punt is Mount Olympus (1.953 m) in het zuidwesten. Tussen de ketens ligt een grote vlakte met een belangrijk landbouwgebied.


Bezienswaardigheden

Op Cyprus zijn een aantal interessante bezienswaardigheden te vinden. U kunt hierbij onder andere denken aan de ruïnes uit de Romeinse tijd. Deze vindt u voornamelijk in Paphos.
Daarnaast is het interessant om eens een kijkje te nemen in het Kykkos-klooster of in Pano Lefkara. Dit laatste is een dorpje waar men leeft van het kantwerk.
Vermeldenswaardig is ook de Rots van Aphrodite.


Gesplitst eiland

Sinds 1983 bestaat op het noordelijk deel van het eiland de Turkse Republiek Noord-Cyprus, die alleen door Turkije wordt erkend. Het eiland is daarmee feitelijk in twee aparte staten verdeeld en is dus een gesplitst eiland.
Meer dan driekwart van de bevolking is Grieks, grotendeels wonend in het zuidelijke deel, en behorend tot de Grieks orthodoxe kerk. Minder dan 20% van de mensen is Turks moslim, hoofdzakelijk wonend in het noordelijk deel. Er wordt Grieks, Turks en Engels gesproken.


Activiteiten

Bezoekers aan het eiland kunnen o.a. zwemmen, zeilen, duiken, wandelen, fietsen, golfen, vissen. Verder is er heel veel te zien dat de moeite waard is, zoals eerder op deze pagina is aangegeven.

reisaanbod Cyprus                     naar de kanaaleilanden

 

advertentie

Webcam
Tsada Cyprus


niet altijd online
 
Foto's
Cyprus

Rotskust Cyprus

Zonsondergang Cyprus

Links
Cyprus

Cyprus in Eilandenblog
Cyprus.2link.be
cyprus.startkabel
Landenalmanak Cyprus
Visit Cyprus
Willgoto Wereldreisgids

Reisgids

Reisgids over Cyprus
Reisgids met informatie over Cyprus
[klik voor meer info - bol.com]

Nieuwsbrief

Abonneer onze nieuwsbrief
► Onze nieuwsbrief verschijnt enkele keren per jaar.

* (verplicht)

© copyright by islandpassions.nl - all rights reserved - layout & design van anneliemüller.de