Wandelen op Madeira

Op Madeira kun je wandelen in de bergen en langs de levada’s.

Kust Madeira
Kust Madeira

Het Portugese eiland Madeira heeft het hele jaar door een aangenaam en zonnig klimaat waardoor je er altijd kunt genieten van de uitbundig groene natuur.
Dit gegeven is voor veel toeristen op dit eiland reden om veel te wandelen. Je kunt er wandelen in mooie tuinen, via allerlei wandelroutes of hoog in de bergen. Daarnaast bestaan er levada-wandelingen. Een levada is een kanaaltje, dat vroeger werd aangelegd voor de irrigatie van het eiland. Naast die levada’s werden paden aangelegd, zodat men de kanaaltjes gemakkelijk kon schoonhouden.
Veel wandelroutes van tegenwoordig zijn uitgezet langs de levada’s, waardoor de wandelaar de mooiste plekken van het eiland kan bereiken. Levada’s brengen je midden in een laurierwoud of bij een klein meer. Je ziet watervallen of wordt ‘gepakt’ door een schitterend uitzicht. Ook kan er plotseling een richel, ravijn of tunnel opduiken. Over het algemeen wordt voor levada-wandelingen aanbevolen om deze in een groep en onder leiding van een gids te doen. Deze groepswandelingen worden op het hele eiland aangeboden.

Reisaanbod Madeira | Reisaanbod Algemeen

In de bergen
In de bergen

Eén gedachte over “Wandelen op Madeira”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.