Het paleis van Kos

met politie en rechtbank.

Het politiebureau van Kos-Stad is gevestigd in het voormalige Gouverneurspaleis van het Griekse eiland Kos. Naast de politie is ook de rechtbank van het eiland Kos in het gebouw gevestigd. De foto toont een deel van de achterkant, de hoofdgevel kijkt uit op zee.

Het paleis van Kos
Het politiebureau van Kos-Stad – klik voor groter formaat

Het eiland La Gomera

La Gomera is een Spaans eiland met ongerepte natuur en spectaculaire rotsformaties.

Rond eiland

La Gomera is het op een na kleinste eiland van de Canarische eilanden, gelegen aan de rechterkant van Tenerife. Het eiland heeft een ronde vorm met een doorsnede van slechts 24 km2, waarbij het hoogste punt, de 1487 meter hoge Garajonay, duidelijk de vulkanische oorsprong laat zien.

Vooral dagtrippers

Op La Gomera is nog sprake van kleinschalig toerisme, waarbij de meeste bezoekers dagtrippers vanuit het grotere Tenerife zijn. Een tweetal veerbootroutes zorgt voor meerdere dagelijkse overtochten tussen Tenerife en La Gomera.
De rust en het afwisselende landschap maken een langer bezoek voor steeds meer toeristen de moeite waard. Het unieke karakter van dit buureiland van Tenerife zorgt er voor dat de hoeveelheid bezoekers jaarlijks toeneemt.

La Gomera – Canarische Eilanden

Ongerepte natuur en spectaculaire rotsformaties

De natuur op het eiland La Gomera is veelal ongerept. Het oerbos en nationaal park ‘El Cedro’ bevat meer dan 150 verschillende soorten vegetatie. Nationaal park ‘Garajonay’, in het midden van het eiland, hoort sinds 1986 tot de UNESCO werelderfgoedlijst. Door de vulkanische oorsprong zijn er overal spectaculaire rotsformaties, valleien en vergezichten te bewonderen.

Parque Nacional de Garajonay
Parque Nacional de Garajonay

Wandelen op La Gomera

Het eiland leent zich goed voor mooie wandelingen, maar houd wel rekening met flinke hoogteverschillen en draag goede wandelschoenen. Er zijn vooral in de nationale parken veel wandelroutes uitgezet, terwijl de twee langeafstandspaden, de GR 131 en GR 132 goed zijn voor meerdaagse wandeltochten.

Hotels op La Gomera

Stranden en dorpen

De meeste stranden bestaan uit zwart zand door het vulkanisch verleden van het eiland. Het grootste dorp, San Sebastián heeft 2 stranden met zicht op Tenerife. Playa de Alojera is een strand aan een schilderachtige baai bij de het dorp Vallehermoso. Er zijn voldoende voorzieningen aanwezig, waarbij de vissersboten deze plek een idyllische sfeer geven.
Valle Gran Rey is een van de mooiste gebieden van het eiland. Deze lange vallei met haast loodrechte wanden zijn zowel spectaculair als fotogeniek. De vallei loopt uit op 3 stranden waarvan het strand van La Puntilla geschikt is voor kleine kinderen.

Strand La Gomera
Strand La Gomera

In Mahon op Menorca

Een stad met veel mooie hoekjes.

Mahon, de eilandhoofdstad van het Spaanse eiland Menorca, heeft een geschiedenis van meer dan 3000 jaar. Vandaag is Mahon het belangrijkste verkeersknooppunt van het kleine Balearen-eiland en tevens een charmante bestemming met veel mooie hoekjes. Zowel de natuurlijke haven als de oude stad met veel bezienswaardige gebouwen nodigen uit tot een afwisselende wandeling met sightseeing.

In Mahon op Menorca
De natuurlijke haven van Mahon – klik voor groter formaat

De baai van Moulin Huet

In de buurt van St Martins.

De baai van Moulin Huet (Moulin Huet Bay) op het Kanaaleiland Guernsey ligt in de buurt van St Martins, met ondiep water dat zo turquoise is als in het Caribisch gebied en met een prachtig uitzicht op de rotsachtige kliffen.

De baai van Moulin Huet
In de buurt van St Martins – klik voor groter formaat

Santa Cruz de Tenerife

De hoofdstad ligt direct aan de Atlantische Oceaan.

Santa Cruz de Tenerife is de hoofdstad van het Spaanse eiland Tenerife, heeft 200.000 inwoners en ligt direct aan de Atlantische Oceaan in het noordoosten van het eiland.
De stad heeft een zeer grote haven, die zelfs de grootste scheepshaven van Spanje is.
Santa Cruz de Tenerife heeft prachtige parken, pleinen en culturele gebouwen en monumenten. Ook populair zijn de vele mogelijkheden om te winkelen in de aantrekkelijke winkelstraten.

Santa Cruz de Tenerife
De stad heeft prachtige parken en pleinen – klik voor groter formaat

Video Madeira

Een zeer gevarieerd beeld van dit eiland.

Indrukwekkend mag de video van Tim Kuentzler over het Portugese eiland Madeira zonder overdrijving genoemd worden.
Hij slaagt erin om in nog geen 4 minuten (3:51) een zeer gevarieerd beeld van dit eiland te laten zien.
De technieken die hij in deze video toepast ronden het geheel op een bijzonder artistieke wijze af.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken