Het stationnetje van Port Erin op het eiland Man

Een spoorwegstation van de Isle of Man Steam Railway.

Het stationnetje van Port Erin is een spoorwegstation op het eiland Man. Port Erin is een kleine kustplaats in het zuiden van het eiland en het station dient als eindpunt van de Isle of Man Steam Railway, een door stoom aangedreven smalspoorlijn die sinds 1874 in bedrijf is. Het station van Port Erin ligt dicht bij het strand en is een populaire bestemming voor toeristen die het eiland bezoeken. De Isle of Man Steam Railway verbindt Port Erin met de hoofdstad Douglas en biedt ritten door het prachtige landschap van het eiland.

Het stationnetje van Port Erin op het eiland Man
Eindpunt van de Isle of Man Steam Railway – klik voor groter formaat

Parish Church Saint Helier

in het centrum van Saint Helier.

De parochiekerk Saint Helier (‘Parish Church Saint Helier’) is de kerk van de hoofdstad Saint Helier van het Kanaaleiland Jersey. Het is een kerk van de ‘Church of England’ en is tevens een van de twaalf ‘Ancient Parish Churches’ (vroegchristelijke kerken) van Jersey. De kerk stamt volgens oude documenten uit de 11e eeuw en ligt in het huidige centrum van Saint Helier. In deze kerk worden nog steeds erediensten gehouden.

Parish Church Saint Helier
De parochiekerk Saint Helier – klik voor groter formaat

Kapel in de bergen van Korfoe

Er zijn veel kerken en kapellen op dit eiland.

Deze kapel is gelegen op de top van een heuvel. Het is een kleine, maar mooie kapel. Bijna de hele bevolking van Korfoe is Grieks-Orthodox en dat verklaart meteen waarom op dit eiland veel kerken en kapellen te vinden zijn.
Deze kapel in de bergen van Korfoe is gebouwd in 1836 en het is een van de vele overgebleven kapellen. De kapel wordt nog steeds gebruikt voor religieuze ceremonies, bruiloften en doopfeesten.

Kapel in de bergen van Korfoe
De kapel is gelegen op de top van een heuvel – klik voor groter formaat

De strandpromenade van Puerto de la Cruz

op Tenerife.

Het is nog niet zo lang geleden dat de strandpromenade van Puerto de la Cruz op het Spaanse eiland Tenerife volledig werd opgeknapt. De stad heeft nu een promenade, tussen de Calle de Santo Domingo en de kapel van San Telmo, die zeer populair is bij toeristen. De promenade was voorheen wat desolaat en monotoon. Tegenwoordig zie je hier naast restaurants ook tropische palmbomen en bankjes die uitnodigen om te relaxen.

De strandpromenade van Puerto de la Cruz
bij toeristen zeer populair – klik voor groter formaat

Fontein bij Osborne House

Vakantieverblijf van Queen Victoria.

Osborne House op het Engelse eiland Isle of Wight werd tussen 1845 en 1851 gebouwd door Thomas Cubitt naar een ontwerp van prins Albert, de echtgenoot van Queen Victoria. Het statige Osborne House, in de buurt van de kustplaats Cowes, was voor Victoria en haar gezin een vakantieverblijf met enorme tuinen. Omgeven door bomen, planten en bloemen treffen bezoekers in deze tuinen ook een aantal grote fonteinen aan.

Fontein bij Osborne House
Fontein bij Osborne House – klik voor groter formaat

Het Odeon van Kos

in de oude stad Kos.

Gebouwen van betekenis in de oude stad Kos op het Griekse eiland Kos zijn onder andere het gerestaureerde Romeinse amfitheater Odeon. Het was oorspronkelijk een overdekt gebouw met ongeveer 750 zitplaatsen. Het werd door een gang in twee delen verdeeld. De laatste jaren zijn er inspanningen geleverd om de omgeving in de kijker te zetten.

Het Odeon van Kos
Oorspronkelijk was het een overdekt gebouw – klik voor groter formaat

Torralba d’en Salord

is een goed bewaarde archeologische vindplaats.

Het prehistorische dorp “Torralba d’en Salord” op het Spaanse eiland Menorca onderscheidt zich als een van de best bewaarde archeologische vindplaatsen van het eiland.
Het dorp behoort tot de Talayotische periode en werd bewoond van de 10e eeuw voor Christus tot de Romeinse tijd. Er zijn ook sporen van bewoning tijdens de Middeleeuwen.

Torralba d'en Salord
archeologische vindplaats – klik voor groter formaat