Boerderij in het openluchtmuseum Hamptonne Country Life Museum

Inzicht in het plattelandsleven op Jersey.

Het 15e eeuwse huis en de boerderij geven bezoekers een uniek inzicht in het plattelandsleven op Jersey. Daarnaast kunnen bezoekers van het Hamptonne Country Life Museum op het Kanaaleiland Jersey de boomgaard en de ciderpers verkennen, meer te weten komen over de huizen en de mensen die er woonden, en kennismaken met de Hamptonne-kalfjes, biggetjes en andere dieren van de traditionele boerderij.

Boerderij in het openluchtmuseum Hamptonne Country Life Museum
Hamptonne Country Life Museum – klik voor groter formaat

Het klooster Vlachérna

is omgeven door een berglandschap.

Op het Griekse eiland Korfoe ligt aan de ingang van de haven van Korfoe-Stad (Kerkyra) omgeven door een berglandschap het Vlachérna-klooster.
Het kleine klooster uit de 13e eeuw is fotogeniek en wordt dan ook driftig door bijna iedere toerist gefotografeerd.
Via een dam kunnen bezoekers het klooster Vlachérna, dat geopend is voor publiek, te voet bereiken.

Het klooster Vlachérna
is fotogeniek – klik voor groter formaat

Bananen van Madeira

zijn kleiner dan wij gewend zijn.

Op het Portugese eiland Madeira kun je zomaar onverwacht bananenplantages tegenkomen. Al sinds de 16e eeuw verbouwt men op dit eiland bananen. Ook in de bergen rondom het kustplaatsje Ponta do Sol liggen diverse bananenplantages.
De bananen van Madeira zijn kleiner dan wij gewend zijn, maar wel zoeter en lekkerder. Je kunt ze alleen op het eiland of in Portugal kopen en eten.
Ze kunnen niet naar de rest van Europa geëxporteerd worden omdat ze niet voldoen aan de regelgeving van Europa, ze zijn namelijk te klein.

Bananen van Madeira
Bananenplantages in de bergen – klik voor groter formaat

Garachico is uitnodigend

met musea, kerken, parken en pleinen.

Garachico is een stad in het noorden van het Spaanse eiland Tenerife. Het is een van de mooiste plaatsen op het eiland.
Garachico is zeer uitnodigend voor de bezoeker met zijn talrijke musea, kerken, parken en pleinen.

Garachico is uitnodigend
Garachico is een van de mooiste plaatsen op het eiland – klik voor groter formaat

Het paleis van Kos

met politie en rechtbank.

Het politiebureau van Kos-Stad is gevestigd in het voormalige Gouverneurspaleis van het Griekse eiland Kos. Naast de politie is ook de rechtbank van het eiland Kos in het gebouw gevestigd. De foto toont een deel van de achterkant, de hoofdgevel kijkt uit op zee.

Het paleis van Kos
Het politiebureau van Kos-Stad – klik voor groter formaat

Het eiland La Gomera

La Gomera is een Spaans eiland met ongerepte natuur en spectaculaire rotsformaties.

Rond eiland

La Gomera is het op een na kleinste eiland van de Canarische eilanden, gelegen aan de rechterkant van Tenerife. Het eiland heeft een ronde vorm met een doorsnede van slechts 24 km2, waarbij het hoogste punt, de 1487 meter hoge Garajonay, duidelijk de vulkanische oorsprong laat zien.

Vooral dagtrippers

Op La Gomera is nog sprake van kleinschalig toerisme, waarbij de meeste bezoekers dagtrippers vanuit het grotere Tenerife zijn. Een tweetal veerbootroutes zorgt voor meerdere dagelijkse overtochten tussen Tenerife en La Gomera.
De rust en het afwisselende landschap maken een langer bezoek voor steeds meer toeristen de moeite waard. Het unieke karakter van dit buureiland van Tenerife zorgt er voor dat de hoeveelheid bezoekers jaarlijks toeneemt.

La Gomera – Canarische Eilanden

Ongerepte natuur en spectaculaire rotsformaties

De natuur op het eiland La Gomera is veelal ongerept. Het oerbos en nationaal park ‘El Cedro’ bevat meer dan 150 verschillende soorten vegetatie. Nationaal park ‘Garajonay’, in het midden van het eiland, hoort sinds 1986 tot de UNESCO werelderfgoedlijst. Door de vulkanische oorsprong zijn er overal spectaculaire rotsformaties, valleien en vergezichten te bewonderen.

Parque Nacional de Garajonay
Parque Nacional de Garajonay

Wandelen op La Gomera

Het eiland leent zich goed voor mooie wandelingen, maar houd wel rekening met flinke hoogteverschillen en draag goede wandelschoenen. Er zijn vooral in de nationale parken veel wandelroutes uitgezet, terwijl de twee langeafstandspaden, de GR 131 en GR 132 goed zijn voor meerdaagse wandeltochten.

Hotels op La Gomera

Stranden en dorpen

De meeste stranden bestaan uit zwart zand door het vulkanisch verleden van het eiland. Het grootste dorp, San Sebastián heeft 2 stranden met zicht op Tenerife. Playa de Alojera is een strand aan een schilderachtige baai bij de het dorp Vallehermoso. Er zijn voldoende voorzieningen aanwezig, waarbij de vissersboten deze plek een idyllische sfeer geven.
Valle Gran Rey is een van de mooiste gebieden van het eiland. Deze lange vallei met haast loodrechte wanden zijn zowel spectaculair als fotogeniek. De vallei loopt uit op 3 stranden waarvan het strand van La Puntilla geschikt is voor kleine kinderen.

Strand La Gomera
Strand La Gomera