Top 10 vakantieschades 2009

Het vakantieseizoen is voorbij en dan maken de reisverzekeraars de balans op. Wat werd gestolen, wat werd beschadigd en wat ging verloren bij Nederlandse vakantiegangers? Europeesche Verzekeringen heeft een Top 10 opgesteld…

cameraHet vakantieseizoen is voorbij en dan maken de reisverzekeraars de balans op. Wat werd gestolen, wat werd beschadigd en wat ging verloren bij Nederlandse vakantiegangers? Europeesche Verzekeringen heeft een Top 10 opgesteld en die luidt als volgt:

  1 – Camera (17%)
  2 – Bril (14%)
  3 – Mobiele telefooon (13%)
  4 – Koffer/tas (10%)
  5 – Kleding (10%)
  6 – Portemonnee met inhoud (7%)
  7 – Paspoort/identiteitsbewijs (4%)
  8 – Ipod/MP3-speler (4%)
  9 – Sieraden (4%)
  10 – Fiets (2%)

Het verbaast me wel enigszins, dat de laptop in het lijstje ontbreekt. Blijkbaar zijn deze, tegen de verwachtingen in, veel minder gestolen. Misschien hebben de berichten hierover in het voorseizoen veel vakantiegangers gewaarschuwd en hebben ze de laptop beter in de gaten gehouden of helemaal thuis gelaten.

Trouwens is het meer dan vervelend als je camera gestolen wordt want dan ben je meestal ook al je foto’s kwijt en dan kunnen er best veel zijn. De opslagkaartjes in de camera’s kunnen immers honderden foto’s ‘bewaren’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.