Jersey Zoo is een bijzondere dierentuin

Gerald Durrell stichtte op het Kanaaleiland Jersey een bijzondere dierentuin.

Gerald Durrell stichtte in 1958 op het Kanaaleiland Jersey een bijzondere dierentuin. Durrell, die in India, Korfoe en Engeland had gewoond, had jarenlang wereldwijde expedities geleid om aansluitend dieren aan dierentuinen te verkopen. Daarbij lette hij op het aantal dieren om het natuurlijk evenwicht niet te verstoren. Daardoor waren zijn expedities niet winstgevend.
Hij zorgde ondertussen wel voor inkomen door het schrijven van boeken.
Hij was succesvol en kreeg steeds meer naam als natuurbeschermer.
De boeken leverden genoeg op om op het Kanaaleiland Jersey zijn eigen dierentuin te beginnen onder de naam Jersey Zoological Park.
Hierbij zette hij zijn kritiek op de doorsnee dierentuin om in de praktijk. Durrell was namelijk van mening, dat een dierentuin een plek moest zijn voor met uitsterven bedreigde diersoorten.
In 1963 werd Jersey Zoo uitgebreid met een opleidingscentrum onder de naam Durrell Wildlife Conservation Trust, waarbij de dodo als symbool staat.
Gerald Durrell overleed in 1995.

Gerald Durrell
Beeld Gerald Durrell bij ingang Jersey Zoo

In Jersey Zoo worden met uitsterven bedreigde diersoorten aan het publiek getoond. De dierentuin werkt met speciale fokprogramma’s waardoor het regelmatig mogelijk is om dieren terug te plaatsen in de natuur.
Jersey Zoo is het hele jaar door geopend en zeker de moeite waard voor een bezoek tijdens een vakantie op de Kanaaleilanden.

Reisaanbod Kanaaleilanden | Reisaanbod Algemeen

Eén gedachte over “Jersey Zoo is een bijzondere dierentuin”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.