Jamaica

Jamaica heeft groene tropische bossen, paradijselijke stranden en idyllische baaitjes

Een bijzondere vakantie op een bijzondere plek

Vakanties zijn er in alle soorten en maten. Er is vrijwel geen plek meer over in de wereld waar tegenwoordig geen vakantie wordt gevierd of wordt gereisd. Hoewel de meeste Nederlanders liever op het eigen continent blijven, zoeken ook steeds meer landgenoten vaker de verder gelegen oorden op. Met name het Caribisch gebied, Zuid-Oost-Azië en Zuid-Amerika worden steeds populairder. Dat komt enerzijds natuurlijk door de dalende kosten van de vliegtickets, maar ook door de gestegen veiligheid in dergelijke oorden. Een nieuw land dat steeds meer investeert in toerisme is Jamaica. Het land van Bob Marley, Peter Tosh en Usain Bolt timmert de laatste jaren steeds meer aan de weg wat dit betreft.

Jamaica
Jamaica

Jamaica is tropisch, paradijselijk en idyllisch

Jamaica ligt in de Caribische zee onder Cuba. Het eiland heeft ongeveer een kwart van de oppervlakte van Nederland. Op Jamaica treft u groene tropische bossen, paradijselijke stranden en idyllische baaitjes. In combinatie met het heerlijke tropische klimaat dat er heerst, heeft het eiland dus al heel wat ingrediënten voor een overheerlijke vakantie. Bijkomend voordeel is het feit dat het merendeel van de bevolking redelijk tot goed Engels kan. Engels is de officiële taal, maar de meeste mensen gebruiken het Jamaicaans Patois of een Creoolse taal in het dagelijkse gebruik. Je kan er over het algemeen gewoon met Engels terecht.

All inclusive

Aan de westkust van Jamaica wordt er veel geïnvesteerd in de toeristische industrie. De laatste tien jaar zijn er in Negril een veelvoud aan hotels en resorts gebouwd. De meeste zijn ingericht voor de zeer populaire all inclusive vakanties. Dat houdt in dat je van tevoren een vast bedrag betaalt en dat je tijdens je vakantie onbeperkt en ongestoord kunt eten, drinken en gebruik kunt maken van de faciliteiten.

Bijzonder hotel

Er is echter ook een hotel in Negril dat zich absoluut onderscheidt van de rest. Het concept dat dit hotel aanhoudt is niet uniek in de wereld, maar het wordt ook niet op grote schaal toegepast. Je krijgt bij de naam misschien al wel een idee: Hedonism Jamaica. Hedonisme is een filosofische leer die stelt dat genot in algemene zin het hoogste goed is. In dit Jamaicaanse 4 sterren hotel staat dan ook alles in het teken van genot. Dat betekent dat er onder andere een deel van het hotel speciaal is ingericht voor nudisten. Hier moeten de kleren dus uit! Je wordt in dit hotel overigens nergens toe gedwongen. Het is vooral bedoeld voor de wat vrijere geesten van onze wereld. Dat zorgt voor een intieme, mysterieuze en bijzondere sfeer. Hier kan de vakantieganger zich laten prikkelen door alle invloeden en optimaal genieten van het heerlijke eiland Jamaica.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.