Het eiland Anglesey

Het eiland is heuvelachtig en maakt indruk door de prachtige natuur met veel wandel- en fietsmogelijkheden. Ook zie je mensen die het eiland bezoeken om te surfen of vogels te spotten.

Anglesey - South Stack Lighthouse
Anglesey - South Stack Lighthouse

William en Kate

Het eiland Anglesey in Wales (Groot-Brittannië) stond begin 2011 opeens in het wereldnieuws. De reden daarvoor was, dat het Britse prinselijk paar Kate en William in een cottage op dat eiland gingen wonen.

Over Anglesey

Ik bezocht het eiland Anglesey, dat via twee bruggen met het vasteland van Wales verbonden is, enkele jaren geleden. Het eiland is heuvelachtig en maakt indruk door de prachtige natuur met veel wandel- en fietsmogelijkheden. Ook zie je mensen die het eiland bezoeken om te surfen of vogels te spotten. De stranden zijn opvallend schoon en het eiland heeft ook nogal wat bezienswaardigheden, zoals Beaumaris Castle in Beaumaris, de vuurtoren ‘South Stack Lighthouse’, dorpjes en stadjes, opgravingen uit de Keltische tijd, grote stenen (menhirs) en graven uit oude tijden.
Op Anglesey ligt ook het dorp met de langste naam van Europa.

Holyhead

Helemaal in het westen ligt Holyhead, de belangrijkste stad van het eiland. Hier wonen iets meer dan 10.000 mensen. Vanuit Holyhead zijn dagelijks veerverbindingen naar Dublin (Ierland) dat aan de overkant van de Ierse Zee ligt.

Anglesey - Cottage
Anglesey - Cottage

Aanbevelingen Anglesey:
Meer over Anglesey | Hotels Anglesey | Veerverbindingen van Anglesey (Holyhead) naar Ierland staan op deze website in de zoekmachine: Veerverbindingen

Eén gedachte over “Het eiland Anglesey”

  1. Lijtk me voor hun heerlijk rustig wonen, geef ze geen ongelijk.
    Prachtig daar, je zou het er niet gaan zoeken.
    Bednkat voor de informatie erbij. Had er nooit van gehoord.
    groeten en fijne woensdag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.