Het duurste eiland van de wereld

Er zijn enkele voorwaarden aan de koop van dit 182.962 km² grote eiland verbonden. Slechts 2% van het grondgebied mag voor toeristische activiteiten en voor infrastructuur worden benut…

San José del Pacífico
Creative Commons License photo credit: Oviler

Eiland te koop
In de Golf van Californië ligt San José Island. Bestuurlijk hoort het eiland tot Mexico. Momenteel staat dit eiland als duurste ter wereld te koop. De vraagprijs voor het eiland is € 100.000.000.

Voorwaarden
Er zijn enkele voorwaarden aan de koop van dit 182.962 km² grote eiland verbonden. Slechts 2% van het grondgebied mag voor toeristische activiteiten en voor infrastructuur worden benut. De overige 98% gaat behoren tot een ecopark en is zodoende beschermd gebied. De nieuwe eigenaar moet het toezicht door wetenschappers toestaan.

Waarom wordt het eiland verkocht?
De verkopers denken dat de ontwikkeling van San José Island door een investeerder een positieve zet kan geven aan de economie van het naburige Mexicaanse vasteland.

Geschiedenis
Op dit eiland hebben in het verleden Pericu Indianen gewoond. Later was het een centrum van de parelvisserij. Er zijn goud- en zilvermijnen geweest. Het eiland was ook militair oefenterrein en er werd geboerd.
Bron: privateislandsonline.com

Djoser Junior – groepsrondreis naar Mexico

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.