Het borrelt in Furnas

Dat geborrel wordt geproduceerd door de vele warmwaterbronnen die je hier kunt zien. Met name in het centrum van Furnas zijn een groot aantal van deze bronnen.

Warmwaterbronnen Furnas
Warmwaterbronnen Furnas

Furnas borrelt

Op het Portugese Azoreneiland Sao Miguel ligt Furnas. Als je deze plaats bezoekt dan borrelt het aan alle kanten. Dat geborrel wordt geproduceerd door de vele warmwaterbronnen die je hier kunt zien. Met name in het centrum van Furnas zijn een groot aantal van deze bronnen. Je kunt gewoon langs deze bronnen wandelen en ze van dichtbij bekijken. Omdat het water een relatief hoge temperatuur heeft zie je altijd opstijgende stoom, zelfs als het water geen opborrelende activiteit vertoont. Men heeft de bronnen ook namen gegeven.
Een bekende bron is de ‘Pêro Botelho’ waarvan de naam verwijst naar een jongen die overleed nadat hij in een bron was gevallen.

Warmwaterbronnen Furnas
Warmwaterbronnen Furnas

Ook voor behandelingen

De warmwaterbronnen met stomende geisers en borrelende bronnen zijn niet alleen een attractie voor toeristen maar ze worden ook gebruikt voor thermale behandelingen met het zwavelrijke water. Patiënten met aandoeningen aan de luchtwegen, depressies en reuma hebben baat bij de geneeskrachtige en heilzame werking van deze behandelingen.

Copyright foto’s: Aad

Oproep: Doe mee aan de poll aan de rechterkant.

Reisaanbod Azoren | Reisaanbod Algemeen

2 gedachten over “Het borrelt in Furnas”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.