Folk Museum Cregneash op eiland Man

Het openluchtmuseum Cregneash op Isle of Man toont het leven op het eiland in de vorige eeuw.

Cregneash toont het leven op Man

Het National Folk Museum Cregneash is een museum dat de traditionele manier van leven uit de 19e en het begin van de 20ste eeuw op het eiland Isle of Man laat zien. Het leven ging er in die tijd heel anders aan toe dan hoe we het nu op Isle of Man zien. Alleen al daarom is het National Folk Museum Cregneash een absoluut interessante bezienswaardigheid.
Je kunt er als het ware zelf door de tijd heen reizen. Met name de boerderijen en de speciale cottages zijn prachtig om te zien en zorgen ervoor dat ieder jaar veel mensen een bezoek brengen aan dit openluchtmuseum.

Cregneash
Cottages

Activiteiten

Je kunt binnen dit openluchtmuseum onder andere een bezoek brengen aan Harry Kelly’s bekende cottage. Daarnaast kun je kijken naar demonstraties van de technieken die de boeren in het verleden gebruikten om optimaal gebruik te maken van het land. Daarnaast kun je ook een goudsmid bezoeken en eens naar binnen stappen in de Joiner’s Workshop.
Zo is er werkelijk van alles te doen.

Cregneash
Demonstratie kaas maken

Sluit het bezoek af met een kop thee en een stuk ‘homemade’ gebak in de tearoom. Hier hangt een bijzonder familiale sfeer. Als het niet te druk is maken de uitbaters een belangstellende praatje met hun gasten.

Reisaanbod Isle of Man | Reisaanbod Algemeen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.