Eilandhoppen

Als je een gebied met meer dan één eiland in korte tijd wil zien dan is eilandhoppen een graag gewilde vakantievorm. Je reist naar een eiland en vervolgens verblijf je daar…

Wat is eilandhoppen?
Als je een gebied met meer dan één eiland in korte tijd wil zien dan is eilandhoppen een graag gewilde vakantievorm. Je reist naar een eiland en vervolgens verblijf je daar 1 of 2 dagen. Vervolgens reis je met de veerboot verder naar een volgend eiland. Ook daar blijf je weer korte tijd en je reist weer verder. Op deze manier kun je in relatief korte tijd een hele groep eilanden zien en naderhand vertellen waar je overal bent geweest.

canarische eilanden

Aan te raden?
Het is zeker aan te raden voor mensen die in korte tijd veel willen zien. Ik moet er wel aan toevoegen, dat je slechts oppervlakkig een indruk van het eiland kunt krijgen. Vaak heb je niet eens tijd genoeg om in rust een kop koffie te drinken. Ik houd er zelf niet zo van, omdat ik graag langer op een en hetzelfde eiland verblijf om het goed te kunnen verkennen en de cultuur en sfeer beter te kunnen proeven. Bovendien ben je bij een langer verblijf in staat om ook de uithoeken van een eiland te bezoeken, vaak de mooiste en interessantste plekken.
Daarentegen kan ik me wel voorstellen, dat je eerder aan eilandhoppen doet als je aan de andere kant van de wereld bent, in een gebied waar je waarschijnlijk geen tweede keer meer komt. Juist dan kan het een verrijking zijn om meer dan één eiland van een eilandengroep te bezoeken.

Veerverbindingen in Europa:
Veerverbindingen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.