De Tourist Trophy op het eiland Man

De Tourist Trophy op het eiland Man is een van de gevaarlijkste motorraces ter wereld.

De Tourist Trophy kwam naar Man

De Tourist Trophy op het eiland Man is een van de oudste en gevaarlijkste motorfiets race-events ter wereld. De race wordt ieder jaar gehouden op dit, tussen Engeland en Ierland gelegen, eiland Isle of Man.
Omdat er destijds in heel Groot-Brittannië geen goede wegen waren om een goed race parcours uit te stippelen werd het evenement gehouden op Isle of Man.
Een groot deel van Groot-Brittannië, Noord-Ierland en het eiland zelf had eigen wetten betreffende snelheid op de openbare weg. Door het afzetten van de openbare weg was het op dit eiland dus mogelijk deze race te organiseren. De gouverneur van het eiland zag destijds wel brood in de Tourist Trophy Race, en gaf daarom zijn toestemming voor het evenement.
Alle bezoekers moesten natuurlijk verzorgd kunnen worden met levensmiddelen en leuke verblijfplaatsen.
Het was een uitstekende gelegenheid om de toeristenindustrie een beetje op gang te helpen.

De Tourist Trophy op het eiland Man
Tourist Trophy

De Tourist Trophy op het eiland Man met grote namen

Oorspronkelijk was de Tourist Trophy op het eiland Man bedoeld als een eliminatie-race voor de Gordon Bennett Cup, die in hetzelfde jaar gehouden zou worden. Tijdens dit laatstgenoemde evenement waren echter alleen deelnemers met auto’s toegestaan. De Tourist Trophy zoals wij die tegenwoordig kennen werd pas een na een aantal jaren georganiseerd.
Tijdens oorlogsjaren vonden de races niet plaats. In al de jaren van het bestaan van de Tourist Trophy hebben deze races een grote naam opgebouwd voor de motorsport van Groot-Brittannië. ’s Werelds beste coureurs hebben deelgenomen aan deze race, waaronder Rudolf Caracciola, Tazio Nuvolari, Carroll Shelby en John Fitch. Stirling Moss is momenteel recordhouder, hij won de race 7 keer.

Gevaarlijkste motorraces ter wereld

De Tourist Trophy wordt elk jaar eind mei gehouden. Het parcours is 60 kilometer lang en voert over de openbare weg langs en door verschillende pittoreske dorpen en door het heuvelachtige landschap van Isle of Man. Door deze vele obstakels en ontelbare haarspeldbochten wordt de Tourist Trophy op het eiland Man daarom ook een van de gevaarlijkste motorraces van de wereld genoemd. Bewijs hiervan is het relatief hoog aantal coureurs, dat hier om het leven is gekomen.
Het spektakelstuk trekt veel publiek aan. Elk jaar weer stromen er massa’s toeschouwers naar het eiland toe om de races bij te wonen.

Reisaanbod Isle of Man | Reisaanbod Algemeen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.