Curaçao en de Dominicaanse Republiek

Curaçao en Dominicaanse Republiek zijn aantrekkelijke vakantiebestemmingen in het Caribisch gebied.

Het Caribisch gebied is een van de meest aantrekkelijke vakantiebestemmingen ter wereld. De stranden zijn hagelwit en de zon schijnt het hele jaar door. Traditiegetrouw is het heerlijke Curaçao een geliefde bestemming onder Nederlanders.
Ook de Dominicaanse Republiek scoort goed. Het merendeel van de toeristen kiest hier voor een vakantie in Punta Cana. Een combinatie van geweldige omstandigheden en de fantastische resorts maken beide landen tot de ideale bestemming voor zonliefhebbers.

Punta Cana
Punta Cana

Dominicaanse Republiek

Het toerisme in de Dominicaanse Republiek is al jaren volop in bloei. Het toeristisch hart van het land is de plaats Punta Cana. Hier zijn een aantal grote hotelketens neergestreken om de meest geweldige resorts uit de grond te stampen.
Een combinatie van rust, verzorging, strand en natuur maakt deze hotels tot een heerlijke bestemming. Dit hebben ook beroemdheden uit binnen- en buitenland ontdekt. Wie weet kom je nog eens iemand tegen in pakweg het bekende hotel Mambo.

Curaçao

Een vakantie in Willemstad blijft het meest populair onder toeristen. In de hoofdstad van Curaçao is werkelijk van alles te beleven. Het stadscentrum met de wijk Otrabanda is een bijzondere culturele ervaring. Tevens geniet je hier van een geweldig uitgaansleven. Overdag is het fijn om de rand van de stad op te zoeken om lekker te genieten van het strand. Interessante bestemmingen zijn verder de Jan Thiel Baai en Mambo Beach.

Feitjes

– In totaal bezoeken jaarlijks 340.000 toeristen Curaçao waarvan 140.000 Nederlanders.
– In de Verenigde Staten (62.000 bezoekers per jaar) en Venezuela (61.000 bezoekers per jaar) is Curaçao eveneens populair.
– In totaal bezoeken jaarlijks zo’n 3.700.000 toeristen de Dominicaanse republiek waarvan 45.000 Nederlanders.
– Amerikanen (1.200.000) en Canadezen (660.000) vieren het meeste vakantie in de Dominicaanse Republiek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.