Casa de los Balcones

Het Casa de los Balcones vind je in La Orotava op het eiland Tenerife.

Huis van de balkons

Het Casa de los Balcones is één van de meest populaire bezienswaardigheden in de stad La Orotava op Tenerife.
In dit prachtige ‘Huis van de balkons’ is onder meer een museum gevestigd, en er worden regelmatig activiteiten georganiseerd.

Casa de los Balcones
Balkons in het ‘Huis met de balkons’

Terug in de tijd

Het Casa de los Balcones werd gebouwd in 1632 als woonhuis voor een rijke patriarch. De indrukwekkende facade, waar het huis zijn naam aan ontleent, is een fraaie illustratie van het belang van aanzien in deze tijd. De vele balkons zijn namelijk afgewerkt met zeer rijkversierd houtsnijwerk. Het feit dat het hiervoor gebruikte hout afkomstig is van de Canarische den, een houtsoort die bekendstaat als zeer hard en lastig te bewerken, onderstreept dit nog eens extra.

Museum in het Casa de los Balcones

Het hele huis is toegankelijk, zodat je de fraaie architectuur van buiten en binnen kunt bewonderen. Binnen is echter vooral het museum op de tweede verdieping een aanrader. Er is een permanente tentoonstelling over alle facetten van het leven op Tenerife in de zeventiende eeuw. Zowel de omstandigheden van de gegoede burgerij als de minder bedeelden komt in het museum aan bod.

Activiteiten in het Casa de los Balcones

Nog een reden om het Casa de los Balcones eens te bezoeken zijn de vele activiteiten die in en om het huis georganiseerd worden. Het bekendste zijn de interactieve tentoonstellingen, waar kunstenaars en vakmensen oude ambachten uitbeelden. Ook wordt er iedere zomer een aantal zandtapijten gelegd.

Reisaanbod Tenerife | Reisaanbod Algemeen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.