De eilanden van Dubai

Dubai heeft ook eilanden. Toch ben ik als eiland-liefhebber niet bijzonder onder de indruk.

Arriving in Dubai
Creative Commons License photo credit: Michael Foley Photography

Dubai
Het emiraat Dubai maakt steeds weer indruk door architectonische hoogstandjes, altijd zon, economische groeicijfers die boven de 10% uitkomen en nog veel meer. Deze ontwikkeling dankt Dubai voor het grootste deel aan het werk van duizenden gastarbeiders uit India en Pakistan. Zij moeten hun werk in temperaturen boven de 50 graden voor 160 tot 300 dollar veelal onder erbarmelijke omstandigheden doen. De belastingdruk is laag waardoor Dubai een aantrekkingskracht op ondernemers uitoefent.

Eilanden van Dubai
Dubai heeft ook eilanden. Toch ben ik als eiland-liefhebber niet bijzonder onder de indruk. De eilanden van Dubai zijn namelijk geconstrueerd, ze zijn op de tekentafel ontwikkeld en daarna gerealiseerd. De superrijken van deze aarde ‘bouwen’ eilanden met alle mogelijke luxe.

Reclamefilm
Deze reclamefilm is bedoeld voor potentiële ‘eilandbouwers’ binnen het project ‘The World’. De eilandengroep wordt aangelegd in de vorm van de werelddelen. De film toont de mogelijkheden en zegt ook iets over de veiligheid voor die nieuwe bewoners van Dubai.

[youtube kTyks-IRFPY]

Smaken verschillen maar ik vind het walgelijk.

Hotels Dubai

2 gedachten over “De eilanden van Dubai”

  1. Niet alleen de eilanden, maar bijna heel Dubai is volgens velen “nep”. Groene golfbanen in de woestijn, skiën, een deels westerse leefstijl in een Arabische wereld…het lijkt wel een soort fantasie-oase.

    Volgens mij is daar echter niets mis mee. Die kunstmatige eilanden zijn er omdat er vraag naar is en worden beter onderhouden dan zeer veel natuurlijke eilanden waar lokale bewoners een zooitje van maken.

    Hanneke heeft het over decadentie. Wat denk je van Nederland? Continu de inrichting van je huis aanpassen omdat de media je vertellen dat groen dit jaar de kleur is en blauw echt niet meer kan? Acht euro betalen voor uiensoepje die aan grondstoffen 50 cent kost? De kinderen naar school brengen in een midi-MPV omdat het kroost anders te krap zit in een normale auto en fietsen of lopen natuurlijk “not done” is. Nederland is bijna net zo decadent als Dubai, alleen zien de zogenaamde nuchtere Hollanders dat niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.