Het treinstation van Douglas

Veel reizigers van de stoomtrein maken gebruik van het treinstation van Douglas.

Op het eiland Isle of Man rijdt de Isle of Man Steam Railway.
Het mooie en authentieke treinstation van Douglas is voor veel treinreizigers het startpunt voor een rit met deze stoomtrein.

Het treinstation van Douglas
De ingang van het treinstation van Douglas – klik voor groter formaat

Reisaanbod Isle of Man | Reisaanbod Algemeen

Rennen op het eiland Man

Voor Will Sutton is rennen op het eiland Man een manier om het eiland te laten zien.


Will Sutton maakt van rennen op het eiland Man bijna een kunst. Hij laat het eiland al rennend in 5 minuten aan je voorbij flitsen. Hierbij haalt hij allerlei halsbrekende toeren uit die je met een gerust hart spectaculair mag noemen. Maak op een wat andere manier en op indrukwekkende wijze kennis met Isle of Man.

Durrell Wildlife Park

De dierentuin Durrell Wildlife Park werd door Gerald Durrell gesticht.


Op het Kanaaleiland Jersey vind je een, vooral bij insiders, bekende dierentuin. Het Durrell Wildlife Park legt de nadruk op diersoorten die met uitsterven worden bedreigd.
De dierentuin werkt met speciale fokprogramma’s en probeert de dieren hun plek in de vrije natuur terug te geven.
Bij de ingang vind je een standbeeld als herinnering aan de stichter Gerald Durrell, die in 1995 overleed.

Durrell Wildlife Park
Gerald Durrell – klik voor groter formaat

Reisaanbod Kanaaleilanden | Reisaanbod Algemeen

Kustgrot

Een kustgrot bij Korfoe.


De foto laat een kustgrot bij het Griekse eiland Korfoe zien.
Onderweg naar het buureiland Paxos raak je onder de indruk van hoge kliffen en veel kustgrotten die je tijdens een boottrip kunt verkennen.

Kustgrot bij Korfoe
Kustgrot bij Korfoe – klik voor groter formaat

Aanbevelingen Korfoe:
Reisaanbod Korfoe | Reisaanbod Algemeen

Isla del Sol in Bolivia

Isla del Sol in Bolivia is een eiland in het Titicacameer dat je vanuit het Boliviaanse Copacabana kunt bereiken.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Eiland van de Zon

In het Titicacameer (tussen Bolivia en Peru) ligt het Isla del Sol, het “Eiland van de Zon”. Dit Boliviaanse eiland ligt op een hoogte, variërend van 3800 tot ruim 4000 meter. Je kunt het eiland bezoeken vanuit de Boliviaanse kustplaats Copacabana (niet te verwarren met het beroemde strand bij Rio de Janeiro). In Copacabana begint de reis naar het eiland Isla del Sol en hier eindigt ze ook. Het is een stadje, dat zeer de moeite waard is om een paar dagen te blijven.
Volgens de Incalegende is het eiland Isla del Sol de geboorteplek van de Zonnegod Inti, een van de belangrijkste goden van de Inca’s. Hier begint hun scheppingsverhaal. De mystiek van deze plek is zelfs voor ons westerlingen voelbaar en zeer zeker voor de plaatselijke bevolking. Want, ofschoon de oorspronkelijke indianen vrijwel allemaal zijn bekeerd tot het katholicisme, spelen de oude goden en hun legendes nog steeds een belangrijke rol in hun leven van alledag.

Ruïnes van Pilko Kaina

Het Isla del Sol in Bolivia is een groot eiland van 70 km², maar het is klein genoeg om vanaf elke plek een schitterend uitzicht te hebben over het meer. Er zijn meerdere Incaruïnes.
Voordat je het eiland vanuit Copacabana bereikt bij de zeer steile Escalera del Inca, zie je op het meer talloze vissers en de zuidelijke ruïnes van Pilko Kaina.
Het is niet moeilijk om op deze plek mooie plaatjes te schieten, zowel van mensen als van uitzichten.

Overnachten op Isla del Sol

Er zijn tegenwoordig goede overnachtingsmogelijkheden, maar de beste keuze vonden wij Hotel Palla Khasa, waar de gasten een eigen rond gebouwtje tot hun beschikking hebben met voldoende luxe en een goed restaurant. Het ligt centraal op het eiland op precies 4000 meter hoogte. Vanaf hier zijn er prachtige wandelingen te maken, o.a. naar het hoogste punt met uitzichten op het Isla de la Luna (“Eiland van de Maan”) en de prachtige bergketen Cordillera Real en richting noorden en zuiden.
De wandelwegen zijn uitstekend begaanbaar en bieden wederom prachtige uitzichten, ook op de vele terrassen. Het eiland kent ook een mooie flora die je tijdens de wandelingen kunt bewonderen.

copyright foto’s: mariette & theo schrijnemaekers

Dit artikel is van de hand van Mariëtte & Theo Schrijnemaekers.
Eerder plaatste ik al artikels van hen over Paaseiland en over Peninsula Valdés.

Geïnteresseerd in Bolivia?
Reisorganisatie Djoser biedt een 23-daagse rondreis Bolivia en Peru aan met ook een bezoek aan het beschreven Isla del Sol.
Meer informatie bij Djoser
Overnachtingsmogelijkheden Isla del Sol in Bolivia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...