Kleine eilanden bij Rhodos

Voor de kust van Rhodos ligt een aantal kleine eilanden.

Vanaf de ruïne Kastellos op het Griekse eiland Rhodos heb je zicht op een aantal kleine eilanden die voor de westkust liggen.
De kleine eilanden bij Rhodos zijn bijna allemaal onbewoond en zijn beschermde natuurgebieden.

Kleine eilanden bij Rhodos
Zicht op kleine eilanden voor de kust – klik voor groter formaat

Aanbevelingen Rhodos:
Reisaanbod Rhodos | Reisaanbod Algemeen

De Tourist Trophy op het eiland Man

De Tourist Trophy op het eiland Man is een van de gevaarlijkste motorraces ter wereld.


De Tourist Trophy kwam naar Man

De Tourist Trophy op het eiland Man is een van de oudste en gevaarlijkste motorfiets race-events ter wereld. De race wordt ieder jaar gehouden op dit, tussen Engeland en Ierland gelegen, eiland Isle of Man.
Omdat er destijds in heel Groot-Brittannië geen goede wegen waren om een goed race parcours uit te stippelen werd het evenement gehouden op Isle of Man.
Een groot deel van Groot-Brittannië, Noord-Ierland en het eiland zelf had eigen wetten betreffende snelheid op de openbare weg. Door het afzetten van de openbare weg was het op dit eiland dus mogelijk deze race te organiseren. De gouverneur van het eiland zag destijds wel brood in de Tourist Trophy Race, en gaf daarom zijn toestemming voor het evenement.
Alle bezoekers moesten natuurlijk verzorgd kunnen worden met levensmiddelen en leuke verblijfplaatsen.
Het was een uitstekende gelegenheid om de toeristenindustrie een beetje op gang te helpen.

De Tourist Trophy op het eiland Man
Tourist Trophy

De Tourist Trophy op het eiland Man met grote namen

Oorspronkelijk was de Tourist Trophy op het eiland Man bedoeld als een eliminatie-race voor de Gordon Bennett Cup, die in hetzelfde jaar gehouden zou worden. Tijdens dit laatstgenoemde evenement waren echter alleen deelnemers met auto’s toegestaan. De Tourist Trophy zoals wij die tegenwoordig kennen werd pas een na een aantal jaren georganiseerd.
Tijdens oorlogsjaren vonden de races niet plaats. In al de jaren van het bestaan van de Tourist Trophy hebben deze races een grote naam opgebouwd voor de motorsport van Groot-Brittannië. ’s Werelds beste coureurs hebben deelgenomen aan deze race, waaronder Rudolf Caracciola, Tazio Nuvolari, Carroll Shelby en John Fitch. Stirling Moss is momenteel recordhouder, hij won de race 7 keer.

Gevaarlijkste motorraces ter wereld

De Tourist Trophy wordt elk jaar eind mei gehouden. Het parcours is 60 kilometer lang en voert over de openbare weg langs en door verschillende pittoreske dorpen en door het heuvelachtige landschap van Isle of Man. Door deze vele obstakels en ontelbare haarspeldbochten wordt de Tourist Trophy op het eiland Man daarom ook een van de gevaarlijkste motorraces van de wereld genoemd. Bewijs hiervan is het relatief hoog aantal coureurs, dat hier om het leven is gekomen.
Het spektakelstuk trekt veel publiek aan. Elk jaar weer stromen er massa’s toeschouwers naar het eiland toe om de races bij te wonen.

Reisaanbod Isle of Man | Reisaanbod Algemeen

Hoeve op het eiland Man

Het openluchtmuseum toont deze hoeve op het eiland Man.


Deze witte bouwsels vormen een hoeve op het eiland Man.
Een hoeve zoals je ze vooral in de 19e eeuw op Isle of Man tegenkwam.
De hier getoonde hoeve vind je in het openluchtmuseum Cregneash.

Hoeve op het eiland Man
Hoeve in het openluchtmuseum Cregneash – klik voor groter formaat

Reisaanbod Isle of Man | Reisaanbod Algemeen

Het kerkhof van St. Brelade

Aan de baai van St. Aubin ligt het kerkhof van St. Brelade.


Het kerkhof van St. Brelade op het Kanaaleiland Jersey is direct aan de baai van St. Aubin gelegen.
Op deze begraafplaats kun je je hart ophalen bij het groot aantal historische graven.

Het kerkhof van St. Brelade
Het kerkhof van St. Brelade – klik voor groter formaat

Reisaanbod Kanaaleilanden | Reisaanbod Algemeen

De stoeltjeslift op het eiland Wight

Prachtige uitzichten over de zee vanuit de stoeltjeslift op het eiland Wight.


Spectaculair is hij wel die stoeltjeslift op het eiland Wight.
Je ‘reist’ vanaf de klif helemaal naar beneden naar het strand of omgekeerd. Een indrukwekkend ritje is het heel zeker met prachtige uitzichten over de zee en de imposante Needles.
De volgende video geeft een mooie indruk van deze stoeltjeslift op het eiland Wight.

Reisaanbod Isle of Wight | Reisaanbod Algemeen

Het stadje Saint Helier op Kanaaleiland Jersey

Voor toeristen is het stadje Saint Helier aantrekkelijk om te winkelen of om bezienswaardigheden te bezoeken.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hoofdstad aan de kust

Saint Helier is de hoofdstad van het Kanaaleiland Jersey en ligt prachtig aan de kust. Het idyllisch gelegen stadje Saint Helier telt 28.000 inwoners. Eén van de mooiste bezienswaardigheden is het Elizabeth Castle, dat op een rotsachtig eilandje voor de kust ligt. Het kasteel werd in de 16e eeuw gebouwd.
Ook Fort Regent is een aanrader om te bezoeken. Binnen in het complex van dit ouderwetse kasteel bevindt zich ook een groot sportcentrum.

Elizabeth Castle Saint Helier
Elizabeth Castle

Winkelen in Saint Helier

Het stadje Saint Helier is een aantrekkelijke plaats om te winkelen voor de inwoners van Jersey, maar zeker ook voor toeristen vanwege het gunstige belastingklimaat. Absolute trekpleisters zijn het centraal gelegen Queen Street en King Street. Ook het nabijgelegen Royal Square is een ‘must-see’ voor elke toerist in Saint Helier. Op dit fraaie plein is tevens het parlementsgebouw van de kustplaats gevestigd.
Het aanbod aan restaurantjes en pubs is groot en het stadje beschikt ook over twee grote overdekte markten, namelijk de Central Market en de Beresford Market, laatstgenoemde speciaal voor visproducten. Al sinds halverwege de 19e eeuw wordt hier handel gedreven.

Het stadje Saint Helier
Saint Helier is aantrekkelijk voor toeristen

Bezienswaardigheden in het stadje Saint Helier

Naast het eerder genoemde Elizabeth Castle zijn in Saint Helier veel andere bezienswaardigheden te vinden, zoals het Jersey Museum, dat een interessante kijk geeft op heden en verleden van het eiland. Daarnaast wordt er in het stadje de nodige aandacht gegeven aan de Tweede Wereldoorlog.

Liberation Square in Saint Helier
Bevrijdingsmonument op Liberation Square

Indrukwekkend is het bevrijdingsplein Liberation Square, maar ook de prachtige wandtapijten over de oorlog in de Occupation Tapestry Gallery. Vermeldenswaard is ook het Maritime Museum in de haven waar men de bezoeker informeert over het leven van de eilandbewoners met de zee.

Reisaanbod Kanaaleilanden | Reisaanbod Algemeen

Copyright middelste foto: Tintangel®

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...