Madeira-Online

Voor uw vakantie op het bloemeneiland Madeira

► Bezienswaardigheden  |  ► Fotogalerij  |  ► Reisgidsen  |  ► Webcam  |  ► Terug naar Islandpassions

 • Funchal

  • Terrasje Funchal
 • Cruiseschip

  • Cruiseschip
 • Nieuwsbrief

  • Abonneer onze nieuwsbrief
   Deze nieuwsbrief verschijnt enkele keren per jaar.

   * (verplicht)
 • Porto Santo

  • Porto Santo

Reistips Madeira


Op deze pagina vindt u praktische reistips voor een vakantie op het eiland Madeira.

Reistips

Openingstijden
In principe zijn de openingstijden van de winkels, banken en postkantoren op Madeira te vergelijken met die in Nederland.
Vanaf half 9 of 9 uur kan men bijna overal terecht en tegen het eind van de middag of de avond sluiten de voorzieningen.
Het grote verschil op dit gebied zijn de pauzes die men tijdens de middag heeft ingelast. Op Madeira kent men de zogeheten 'siësta' en wordt er daarom tijdens het middaguur niet gewerkt.
De banken zijn een van de weinige uitzonderingen op deze regel. In principe zijn de banken op Madeira dan ook geopend van 8.30 uur tot 15.00 uur. Hierbij wordt er geen gebruik gemaakt van de siësta. In de hoofdstad Funchal komt het tevens voor dat de banken geopend zijn op zaterdagmorgen, verder zijn de banken open op doordeweekse dagen.
De postkantoren houden wel een siësta. Doorgaans zijn deze op doordeweekse dagen open van 8.30 uur tot 12.30 uur en daarna weer van 14.30 uur tot 18.00 uur. Opnieuw vindt men in de hoofdstad meer uitgebreide openingstijden. Hier kan men tussen 8.30 uur en 20.00 uur terecht in het postkantoor op doordeweekse dagen en daarnaast tussen 9.00 uur en 13.00 uur op zaterdagmorgen.
De winkels zijn over het algemeen open van 9.00 uur tot 18.00 uur of 19.00 uur. Hierbij wordt er tussen 13.00 uur en 14.00 uur siësta gehouden. Deze tijden gelden opnieuw voor de doordeweekse dagen. De supermarkten zijn meestal open tot 22.00 uur. De grote winkelcentra maken geen gebruik van de siësta en zijn daarnaast ook vaak open op zaterdagen en zondagen.

Reisdocumenten
Men kan naar Madeira reizen met zowel een paspoort als een identiteitskaart. Men doet er goed aan om kopieën te maken van deze documenten zodat men sterker staat in geval van diefstal. Dit advies geldt tevens voor documenten als een rijbewijs en een vliegticket. Het is daarnaast mogelijk om de documenten in te scannen en deze aan de hand van een e-mailaccount altijd mee te dragen.

advertentie

Geld
Op Madeira betaalt men gewoon met de euro. Het is dus niet nodig om geld te wisselen. In alle plaatsen op het eiland Madeira zijn banken en geldautomaten.

Gezondheid
Het drinkwater op Madeira is veilig en gewoon drinkbaar. Het water heeft een iets andere smaak dan we in Nederland of België gewend zijn, maar het is schoon genoeg om te gebruiken als vervanging voor flessenwater.

Vervoer
Op Madeira rijden voldoende bussen en taxi's om overal te kunnen komen. De bussen rijden daarnaast ook buiten de steden, waardoor men grotere afstanden kan overbruggen.
Wat betreft de taxi's valt het aan te raden om altijd vooraf een prijs af te spreken en niet af te gaan op de stand van de meter.
Het is goed mogelijk om zelf een auto te huren. Het wegennet valt goed te noemen en is daarmee prima geschikt voor langere afstanden.

Elektriciteit
Madeira maakt gebruik van het bekende 220 volt netwerk. Men gebruikt dezelfde stekkers als in Nederland en België. Het kan voorkomen, dat u gebruik dient te maken van een adapter, neem deze dus mee of koop deze anders op het eiland om zo alle elektronische apparatuur te kunnen gebruiken zoals u gewend bent.

Telefoon
In principe kan men gewoon bellen met de eigen mobiele telefoon, maar in de minder bewoonde gebieden kan de ontvangst haperen. Het is misschien een idee om een telefoonkaart te kopen en daarmee te bellen met het thuisfront.

Internet
De meeste vakantieverblijven beschikken over internet. In de grotere plaatsen zijn ook internetcafés. In de meeste winkelcentra, en op veel plekken langs de hele kust, kan men gratis WIFI aantreffen (let op bordje 'Free WIFI Zone').


Copyright © islandpassions.nl/madeira-online |  Alpha Studio | Background van PD Photo.org                                        Disclaimer-Privacy-Copyright |  Links |  Contact