Ruim 1 miljoen herfstvakantiegangers

Op 17 oktober begint de herfstvakantie in de regio’s noord en miden en op 24 oktober in de regio zuid. In de eerste week zullen 700.000 mensen met vakantie gaan en…

No planes today
Creative Commons License photo credit: ** Maurice **

Herfstvakantie
Op 17 oktober begint de herfstvakantie in de regio’s noord en midden en op 24 oktober in de regio zuid. In de eerste week zullen 700.000 mensen met vakantie gaan en in de tweede week ruim 500.000.

Afname buitenland
Het aantal vakanties is van 1,35 miljoen (2008) naar 1,25 gedaald en de grootste daling betreft de vakanties naar het buitenland. Dit heeft het Nationaal Bureau voor Toerisme berekend. Er worden 650.000 vakanties in eigen land doorgebracht en 600.000 in het buitenland.

Populair
De bungalowvakantie is in Nederland heel populair. Vrijwel de helft van de binnenlandse vakanties vindt in een bungalow/vakantiehuisje plaats.
De vakantiegangers naar het buitenland kiezen voor een groot deel voor Spaanse of Griekse eilanden.

Mijn vakantie
Ik ben er nog even en ga er dan ook een weekje tussenuit. Ik zal het Griekse eiland Kos bezoeken. Ik zal in dit weblog zeker daarover berichten.

Poll
Ik wil alle bezoekers van dit weblog verzoeken om deel te nemen aan de korte poll die rechts op deze pagina staat. Dank daarvoor !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.