Overwinteren op Madeira

Overwinteren op Madeira is een goed alternatief voor de koude winters in Nederland en België.

Een zonnige winter

Overwinteren op Madeira is voor velen een droom. Overigens: wel een bereikbare droom. Als je genoeg hebt van de koude winters, zoals we die in Nederland en België kennen dan kan een langer verblijf op Madeira een redelijk alternatief zijn. Je kunt de zon opzoeken en genieten van een bloemrijke omgeving op dit prachtige eiland.
Overwinteren is ‘van deze tijd’!
De zon schijnt het hele jaar door. Natuurlijk valt er in de winter af en toe een bui. Beschouw dat maar als een investering in de bloemenpracht. Deze neerslag geeft het overwinteren op Madeira kleur.

Overwinteren op Madeira
Kustlijn Madeira

Wat is er te doen op Madeira?

De natuur op dit Portugese eiland is schitterend. Het subtropische klimaat werkt daar absoluut aan mee. Je kunt daar uitgebreid van genieten, als je al wandelend het eiland verkent.
Van massatoerisme is geen sprake op Madeira, dus je kunt hier uitstekend rust vinden. Rust in de beboste bergen, rust rond de kiezelstranden en zelfs rust in de (oude) hoofdstad Funchal. De meeste attracties zijn het hele jaar door toegankelijk. Denk daarbij ook aan de vele bezienswaardigheden bijvoorbeeld de botanische tuin, diverse musea en de markthal met zijn kleurrijke groente- en vismarkt.
Kortom, overwinteren op Madeira is ‘voor elk wat wils’.

Funchal Madeira
Blik op Funchal

Overwinteren: de reis naar en het verblijf op Madeira

Madeira ligt 1000 km van de Portugese kust. Je kunt het alleen per vliegtuig bereiken.
Je gaat m.a.w. in vliegende vaart je overwintering tegemoet.
Via verschillende reisorganisaties kun je all-in reizen (vlucht/transfer/verblijf), boeken.
Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om vliegticket en verblijf los van elkaar zelf te boeken.
Wat de overnachtingsmogelijkheden betreft zijn er verschillende keuzes.
Hierbij kun je aan een hotelverblijf denken of aan een verblijf in een van de vele vakantieappartementen. Een verblijf in een hotel ligt wel duurder dan een verblijf in een appartement.
Je kunt je overwintering op Madeira dan ook volledig naar eigen wens invullen.

Tips voor overwinteraars

Omdat een dergelijke overwintering een periode van langere tijd beslaat, is het belangrijk om je hier goed op voor te bereiden.
Je moet besluiten waar je wilt verblijven. Een hotel biedt verschillende voordelen, zoals de verzorging van de maaltijden, het schoonmaken van de kamer, enzovoort.
Wanneer je echter langere tijd op Madeira wilt verblijven en je vindt het geen probleem om het eigen potje te koken, kan een verblijf in een appartement aanzienlijk goedkoper uitpakken.
Een ander punt van aandacht is het vervoer op Madeira. Kies je voor verplaatsingen met een huurauto of neem je het openbaar vervoer? Als je van plan bent op een plek te blijven dan kies je het best voor een grotere plaats zodat je alles op loopafstand hebt (restaurants, cafés, terrasjes, winkels).
Denk van tevoren ook na over het tijdverdrijf. In de winter zijn er minder mogelijkheden voor toeristische uitstapjes, dus is het een goede zaak om voldoende spullen mee te nemen. Een stel goede leesboeken, een laptop en wat spelletjes zijn vrij eenvoudig mee te nemen en kunnen er mede voor zorgen dat de winter op Madeira een fijne tijd wordt.

Reisaanbod Madeira | Reisaanbod Algemeen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.