Noord Cyprus

Touroperators bieden maar mondjesmaat reizen aan naar Noord Cyprus. Daar komt vanaf mei enige verandering in…

Late summer at Girne Habour
Creative Commons License photo credit: U_Kersting

Gedeeld Cyprus

Cyprus bestaat uit twee delen. Het zuidelijke Grieks georiënteerde deel (tevens behorend tot de Europese Unie) en het noordelijke onder Turkse invloed staande deel. Midden door de hoofdstad Nicosia loopt een grens waar het wel vaker tot schermutselingen is gekomen. Die grens wordt tegenwoordig ook nog door een vredesmacht van de Verenigde Naties in de gaten gehouden.

Het Turkse noorden van Cyprus

Terwijl het zuidelijke deel een echte zonovergoten toeristentrekker eerste klas is komen er nog relatief weinig toeristen in het noordelijke deel. Er zijn ook weinig mogelijkheden om er gemakkelijk te komen. En dat is jammer want het noorden van Cyprus is pittoresk en een onontdekte plek in het Middellandse zeegebied. De rijke historie van dit gebied zorgt ervoor, dat voor de cultuurliefhebber meer dan genoeg te beleven valt. Famagusta is voornamelijk voor de strandliefhebber een must en het Venetiaanse havenplaatsje Kyrenia is een aanrader met ook weer prachtige stranden. Een bezoek aan Noord Cyprus is een reis terug in de tijd, waar rust en ruimte nog volop beschikbaar zijn.

Rechtstreeks naar Noord Cyprus

Touroperators bieden maar mondjesmaat reizen aan naar Noord Cyprus. Daar komt vanaf mei enige verandering in. Vliegmaatschappij Corendon gaat rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Noord Cyprus vliegen en zal verzorgde reizen aanbieden.
Daarover zegt Corendon: “Authentiek, zonzeker en zeer betaalbaar. Een visum is niet nodig en omdat het toerisme zich pas de laatste jaren heeft ontwikkeld zijn de hotels nieuw en voorzien van alle gemakken.”
Bron: Tourpress

Corendon.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.