Het Kanaaleiland Jersey

Het grootste eiland van de Kanaaleilanden is Jersey, een eiland met een woeste uitstraling.

Jersey

Het grootste eiland van de Kanaaleilanden is Jersey, een eiland met een woeste uitstraling. Het eiland ligt 20 kilometer van de Franse kust verwijderd en heeft 100.000 inwoners. Het klimaat is heel gunstig door de invloed van de warme golfstroom.

Landschap en kust

Het landschap van dit Kanaaleiland is glooiend en je komt overal de mooie bloemenpracht tegen waarvoor het eiland bekendheid geniet.
De kust met haar vele baaien en stranden is vrij rotsachtig en ze kent veel woeste kliffen.

Bezienswaardigheden

Naast de indrukwekkend mooie natuur heeft Jersey een hele reeks aan interessante bezienswaardigheden. Je kunt musea bezoeken, maar ook kastelen, forten, landhuizen, kerken, tuinen en zelfs archeologische opgravingen.

Activiteiten op Jersey

Kenmerkend voor het eiland zijn ook de stille landweggetjes op het platteland. Er zijn talloze wandelingen of fietstochtjes mogelijk. Maar ook met de auto kun je Jersey verkennen.

Strand Jersey
Strand Jersey

Ook het actief beoefenen van allerlei sporten behoort tot de mogelijkheden. Geliefd zijn vooral golf, surfen, sportvissen, zeevissen en duiken.
Het toeristenseizoen loopt van mei tot november. Augustus is de drukste maand.

Saint Helier

De hoofdstad van het eiland is Saint Helier met, net als op Guernsey, een mix van Franse en Engelse sfeer.

openbaar vervoer Kanaaleiland Jersey
Openbaar vervoer Kanaaleiland Jersey

Het stadje is heel gezellig met de vele winkels en kleine restaurantjes. In de haven liggen veel zeiljachten en er vertrekken dagelijks veerboten naar de andere Kanaaleilanden.

Belastingparadijs Jersey

Jersey is met het gunstige belastingklimaat, net zoals de andere Kanaaleilanden, een belastingparadijs. Door de internationale druk van de laatste jaren hebben er echter op dit gebied veel veranderingen plaatsgevonden. BTW wordt nog steeds niet geheven, waardoor het shoppen op dit eiland zeer lucratief kan zijn.

Reisaanbod Kanaaleilanden | Reisaanbod Algemeen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.