Het Gaiety Theatre op Isle of Man

Het hart van het culturele leven op Isle of Man.

In de hoofdstad

Op het eiland Isle of Man ligt in de hoofdstad Douglas het Gaiety Theatre. Dit theater werd in 1899 gebouwd naar het ontwerp van architect Frank Matcham, bekend van vele Londense theaters zoals het Hackney Empire, het London Coliseum en de London Palladium.

Theater in verval

Het Gaiety Theatre opende op 16 juli 1900 met een voorstelling van ‘The Telephone Girl’ met Ada Blanche. De eerste jaren genoot het theater van een enorm succes. Maar na de Eerste Wereldoorlog bleven de toeristen weg en raakte het theater in verval. De activiteiten werden uitgebreid met de opening van een cinemazaal, maar de voormalige commerciële successen bleven uit tot het theater in 1971 eigendom werd van de overheid.

Het Gaiety Theatre op Isle of Man
Het hart van het culturele leven op Man

Bloeiend theater

In 1976 startten de restauratiewerken om het theater terug te herstellen in zijn oorspronkelijke staat volgens het ontwerp van Matcham.
Vandaag de dag is het Gaiety Theatre opnieuw een bloeiend theater en vormt het het hart van het culturele leven op Isle of Man, met optredens en evenementen gedurende het hele jaar.

De Royal Hall

De meest spectaculaire zaal is de Royal Hall met een combinatie van een bombastische Edwardiaanse stijl met de nieuwste geluid- en lichtsystemen die voor een geweldige en unieke sfeer zorgen. Naast de Royal Hall vind je de Broadway Cinema waar je 7 dagen per week de laatste nieuwe films kan zien.

Ook in de zomer

Ook tijdens de zomermaanden, meestal de tijd dat theaters sluiten, zijn er, vanwege het groot aantal toeristen, voorstellingen in het Gaiety Theatre. Er worden overdag ook regelmatig rondleidingen gegeven.
In 2004 bereikte het Gaiety Theatre een nieuwe mijlpaal met de opening van het gerenoveerde Villa Marina en de Villa Marina Gardens.

Reisaanbod Isle of Man | Reisaanbod Algemeen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.