De Deense zeemeermin

Het beeldje is niet eens zo groot, maar iedere toerist die Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken, bezoekt gaat op zoek naar de wereldberoemde zeemeermin…

zeemeermin
Zeemeermin in Kopenhagen

OPROEP: Vul de korte poll in aan de rechterkant

De kleine zeemeermin

Het beeldje is niet eens zo groot, maar iedere toerist die Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken, bezoekt gaat op zoek naar de wereldberoemde zeemeermin. Ik deed dat ook enkele jaren geleden. Er zijn meestal zoveel mensen dat het niet meevalt om een geslaagde foto te kunnen maken. Ik raad je dan ook aan om in alle vroegte te gaan mocht je ooit in Kopenhagen komen.
Stedentrip Kopenhagen

Sprookje

Het beeldje (slechts 125 cm groot) is in 1913 gemaakt door de beeldhouwer Edward Eriksen naar aanleiding van het sprookje ‘De kleine zeemeermin’ uit 1836 van de Deense schrijver Hans Christian Andersen.

Hoe lang nog?

Hoelang het beeld er nog staat is ongewis. De kans is groot, dat de zeemeermin wordt weggehaald of vervangen door een replica want er gebeuren nogal veel vervelende dingen met het beeld.
Het beeld werd door vandalen al enkele keren onthoofd, beklad en vernield. Het beeld werd zelfs al met explosieven opgeblazen.
Niemand heeft er een goede verklaring voor waarom de zeemeermin zo’n aantrekkingskracht uitoefent op mensen die uit zijn op het vernielen van het beeld.

Eén gedachte over “De Deense zeemeermin”

  1. Jammer dat mensen geen respect hebben voor dit soort dingen. Mooi genomen, die foto!

    Groetjes, Marjon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.