Cruiseschepen op Madeira

Cruiseschepen op Madeira bieden een opmerkelijk schouwspel.

Cruiseschepen op Madeira
Cruiseschepen op Madeira

Populaire bestemming voor cruiseschepen

Madeira, ook wel “het bloemeneiland” genoemd, ligt 700 km van de Afrikaanse kust in de Atlantische Oceaan. Door die ligging is Madeira een populaire bestemming voor cruiseschepen die varen tussen het Caribisch gebied en Zuid-Europa en de route van Noord-Europa naar Zuid-Europa. Ook zijn er veel rederijen die Madeira gebruiken als opstaphaven om vanuit Madeira het ruime sop te kiezen.
Het is een opmerkelijk schouwspel om tijdens een verblijf op Madeira regelmatig cruiseschepen uit allerlei werelddelen te zien aanmeren in de haven van Funchal, de hoofdstad van dit Portugese eiland.

Cruiseschepen op Madeira
Cruiseschip op Madeira

Funchal

Bij het binnenvaren in de haven van Funchal worden de passagiers van de cruiseschepen getrakteerd op een schitterend uitzicht op Funchal en het bergachtige landschap dat kenmerkend is voor het eiland.
De cruise terminal ligt te voet slechts vijftien tot twintig minuten verwijderd van het centrum Funchal. Een bezoekje aan de bruisende stad is dan ook een leuk uitstapje vanuit de haven.

Funchal
Zwart strand Funchal

Spectaculair oudjaar op het bloemeneiland

Veel toeristen zorgen dat ze rond de jaarwisseling in Madeira verblijven. Nieuwjaar vieren op Madeira is een onvergetelijke gebeurtenis. Rondom de klok van twaalf wordt de gehele baai van Funchal verlicht door een immens vuurwerk dat een vermelding in het Guinness Book of Records heeft als grootste vuurwerk. De hele haven ligt dan vol met cruiseschepen waarvan de opvarenden allemaal genieten van dit spectaculaire vuurwerk.

Reisaanbod Madeira | Reisaanbod Algemeen

Eén gedachte over “Cruiseschepen op Madeira”

  1. Prachtig die cruiseschepen, een reisje zal een flinke duit kosten. Die zeekastelen, komen hier ook door de Waterweg, richting Rotterdam, ik kan ze vanuit mijn woonkamer zien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.