Bornholm, een Deens eiland

In de Oostzee ligt het eiland Bornholm, dat bij Denemarken hoort. De grootste stad op het eiland is Ronne. In dit stadje komen de veerboten aan uit Polen, Zweden, Duitsland en vanuit Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken. De Bornholmers…

Bornholm, Denmark
Creative Commons License photo credit: MacAllenBrothers

In de Oostzee ligt het eiland Bornholm, dat bij Denemarken hoort. De grootste stad op het eiland is Ronne. In dit stadje komen de veerboten aan uit Polen, Zweden, Duitsland en vanuit Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken. De Bornholmers leven voornamelijk van de landbouw en het toerisme.
Bornholm heeft een indrukwekkend mooie natuur met glooiende landschappen, watervallen, rotskusten en mooie zandstranden. Verder heeft het eiland grote beukenbossen en je vindt er meertjes. Heel typisch voor Bornholm zijn de ronde kerken die je veelvuldig op het eiland tegenkomt. Deze zijn meer dan 800 jaar oud en altijd witgekalkt.
Bornholm bereikt men vanuit Nederland en België het best met een veerboot vanuit Sassnitz (Duitsland) of vanuit Kopenhagen. Vliegen kan men vanuit Hamburg of Kopenhagen.

TUI Reizen Denemarken
Veerdiensten naar Bornholm vindt men in deze
veerdiensten-zoekmachine

4 gedachten over “Bornholm, een Deens eiland”

  1. De boot vanuit Kopenhagen vaart al sinds 2004 niet meer.
    Je kunt nu met de boot vanuit Køge.

  2. Aanvulling: inmiddels is me duidelijk geworden, dat een veerverbinding vanuit Kopenhagen naar Bornhom (Ronne) bestaat maar dan met een tussenstop in Ystad (Zweden), Duur van de overtocht is 3 uur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.