home

english deutsch

HOME

 


Krk
eiland in de Adriatische Zee

Op deze pagina vindt u
reisaanbod Krk
informatie Krk
naar Krk vanuit Nederland of België

Krk - binnenland

Reisaanbod Krk

Het belangrijkste reisaanbod naar het eiland Krk in de Adriatische Zee (Kroatië):

TUI Reizen
Excursiereizen
Hotels
Kras Reizen
SNP Reizen
...klik voor meer reisaanbod Krk


Bekijk reisaanbod en informatie voor een vakantie naar Anglesey - de Azoren - Cyprus - de Kanaaleilanden - Kos - Krk - Madeira - Malta - Isle of Man - Isle of Mull - Tenerife - Isle of Wight

Naar Krk

Het eiland Krk is vanuit Nederland en België met de auto, de bus, de trein of het vliegtuig te bereiken. Een reis met de auto is ongeveer 1700 km lang. De route loopt via Duitsland en Oostenrijk.
Er zijn veel reisorganisaties die busreizen naar Kroatië aanbieden waarbij een bezoek aan het eiland Krk in het reisprogramma is opgenomen.
Een treinreis ligt niet meteen voor de hand maar is wel mogelijk (meerdere keren overstappen).
Er bestaan vanuit Nederland en België geen rechtstreekse vliegverbindingen naar Krk. Wel kan men naar Rijeka (Kroatië) vliegen (vliegtijd ongeveer 3,5 uur) en dan met een huurauto doorreizen naar het eiland Krk. In het zomerseizoen bieden enkele reisorganisaties vluchten aan met transfer naar Krk.


Informatie Krk


Het eiland Krk heeft 18.000 inwoners, heeft een oppervlakte van 407 km2 en is het grootste eiland in de Adriatische Zee. De belangrijkste stad, Krk, heeft de middeleeuwse muren en het kasteel behouden en heeft een Rooms Katholieke kathedraal uit de 13e eeuw.

Het eiland is door middel van een lange brug, de Krcki Most, verbonden met het vasteland van Kroatië. Deze tolbrug, met een lengte van 1309 meter, wordt ondersteund door een klein rotseiland. De brug is geopend in 1980, nadat in 1977 met de bouw begonnen was. Aanvankelijk had de brug een andere naam. Hij was vernoemd naar de Joegoslavische president Tito. Toen Kroatië een onafhankelijk land werd is er voor de nieuwe naam gekozen.

Krk is een groen eiland en wordt ook wel het "Gouden Eiland" genoemd - "Zlatni otok" - en het verdient deze naam.

Op Krk vind je mozaïeken van Romeinse thermen en je vindt er Kroatische kerkjes en schilderijen van Venetiaanse meesters.


Grotere kaart weergeven

Het eiland Krk heeft een speciale betekenis voor Kroatië. Krk was eeuwenlang het centrum van Kroatische literatuur en de Kroatische taal. Het "Baska Tablet", een van de oudste Kroatische handschriften is er een bewijs van.

Er zijn diverse aantrekkelijke toeristencentra: Malinska voor de zonaanbidders, Punat met de grootste jachthaven van de Adriatische Zee en Vrbik gelegen op een 50 meter hoge klif. Baska is eveneens een belangrijke toeristenplaats.

Het actuele reisaanbod staat boven aan de pagina.

naar madeira

 

Webcam
Rijeka


niet altijd online
 
Foto's
Krk

Haven

Slika Mesto

Links
Krk

Island of Krk
Krk in Eilandenblog
Vaccinaties THC
Vakantie Kroatie
Willgoto Wereldreisgids

Reizen
Algemeen

x startpagina reizen xReisgids Kroatië
Reisgids over Kroatië

Reisgids met informatie over Kroatië
[klik voor meer info]Blijf op de hoogte over Eilanden in Europa en abonneer hier de nieuwsbrief
© copyright by islandpassions.nl - all rights reserved - layout & design by anneliemüller.de