Taiwan: een schat aan eilanden

Penghu is de grootste en meest bezochte eilandengroep voor de kust van Taiwan. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de indrukwekkende tempels en ook sporters zijn hier aan het juiste adres…

Penghu
Creative Commons License photo credit: goodspeed16

Stranden en cultuur

Penghu is de grootste en meest bezochte eilandengroep voor de kust van Taiwan. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de indrukwekkende tempels en ook sporters zijn hier aan het juiste adres. Lonely Planet heeft Penghu uitgeroepen tot het Hawaii van Taiwan vanwege de prachtige stranden en de surfcultuur. Door de gunstige wind is deze plek ideaal voor spectaculaire watersporten.

De mensen

Wie graag tussen de mensen is, moet op Lanyu zijn. Dit eiland staat ook wel bekend als ‘Het Eiland van de Mensen’ en wordt beschouwd als heilige plek. Hier kun je onbezorgd op avontuur gaan en het gezinsleven van de authentieke Yami stam van dichtbij ervaren.

Roerige geschiedenis, rustieke natuur

En dan is er nog Kinmen, een heuvelachtig eiland dat je mee terug neemt naar de roerige geschiedenis. Musea en verdedigingswerken geven je een kijkje in het leven van de militairen en de gebeurtenissen die dit eiland de bijnaam ‘Battlefield Island’ gaven. Vandaag de dag is Kinmen een oase van rust met schitterende bossen en bijzondere vogelreservaten.

Eén gedachte over “Taiwan: een schat aan eilanden”

  1. Schitterende foto !
    Schijnt er idd heel mooi te zijn heb ik me laten vertellen.
    Maar de lange vliegreis zou me er echt van weerhouden, er heen te gaan.
    Maar wat een prachtige sfeerfoto.
    Groeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.