home

english deutsch

HOME

 


Cyprus
een gesplitst eiland

Op deze pagina vindt u
reisaanbod Cyprus
informatie Cyprus
naar Cyprus vanuit Nederland of België

Klooster op Cyprus

Reisaanbod Cyprus

Het belangrijkste reisaanbod naar het eiland Cyprus (Middellandse Zee):

TUI Reizen
Hotels
SNP Reizen
Vakantiediscounter
Vliegtickets Cyprus
...klik voor meer reisaanbod Cyprus


Bekijk reisaanbod en informatie voor een vakantie naar Anglesey - de Azoren - Cyprus - de Kanaaleilanden - Kos - Krk - Madeira - Malta - Isle of Man - Isle of Mull - Tenerife - Isle of Wight

Naar Cyprus

Er bestaan vanuit Nederland en België rechtstreekse vliegverbindingen naar het Griekse deel van Cyprus (Larnaca en Paphos). Vanuit Amsterdam bestaat in de zomer een directe verbinding met Noord-Cyprus (Ercan International Airport). De vliegtijd bedraagt steeds ruim 4 uur.


Informatie Cyprus


Het eiland Cyprus, officieel Republiek Cyprus, ligt in de Middellandse Zee, circa 60 km ten zuiden van Turkije en circa 100 km ten westen van Syrië. Er wonen ongeveer 800.000 mensen en het eiland heeft een oppervlakte van 9.267 km2.
De hoofdstad en grootste stad is Nicosia. Andere belangrijke plaatsen zijn Famagusta, Larnaca, Limassol en het toeristencentrum Paphos.


Grotere kaart weergeven

Twee bergketens lopen over het eiland van oost naar west.
Het hoogste punt is Mount Olympus (1.953 m) in het zuidwesten.
Tussen de ketens ligt een grote vlakte met een belangrijk landbouwgebied.

Op Cyprus zijn een aantal interessante bezienswaardigheden te vinden. U kunt hierbij onder andere denken aan de ruïnes uit de Romeinse tijd. Deze vindt u voornamelijk in Paphos. Daarnaast is het interessant om eens een kijkje te nemen in het Kykkos-klooster of in Pano Lefkara. Dit laatste is een dorpje waar men leeft van het kantwerk. Vermeldenswaardig is ook de Rots van Aphrodite.


Sinds 1983 bestaat op het noordelijk deel van het eiland de Turkse Republiek Noord-Cyprus, die alleen door Turkije wordt erkend. Het eiland is daarmee feitelijk in twee aparte staten verdeeld en is dus een gesplitst eiland.

Meer dan driekwart van de bevolking is Grieks, grotendeels wonend in het zuidelijke deel, en behorend tot de Grieks orthodoxe kerk. Minder dan 20% van de mensen is Turks moslim, hoofdzakelijk wonend in het noordelijk deel. Er wordt Grieks, Turks en Engels gesproken.

Bezoekers aan het eiland kunnen o.a. zwemmen, zeilen, duiken, wandelen, fietsen, golfen, vissen. Verder is er heel veel te zien dat de moeite waard is, zoals eerder op deze pagina is aangegeven.

Het actuele reisaanbod staat boven aan de pagina.

naar krk - kroatië

 

Webcam
Chlorakas Paphos


niet altijd online
 
Foto's
Cyprus

Rotskust Cyprus

Zonsondergang Cyprus

Links
Cyprus

Cyprus in Eilandenblog
Cyprus.2link.be
cyprus.startkabel
Landenalmanak Cyprus
Visit Cyprus
Willgoto Wereldreisgids

Reizen
Algemeen

x startpagina reizen xReisgids Cyprus
Reisgids over Cyprus
Reisgids met informatie over Cyprus
[klik voor meer info]Blijf op de hoogte over Eilanden in Europa en abonneer hier de nieuwsbrief


© copyright by islandpassions.nl - all rights reserved - layout & design by anneliemüller.de