home

english deutsch

HOME

 Kanaaleilanden
met een mild klimaat

Op deze pagina vindt u
reisaanbod Kanaaleilanden
informatie Kanaaleilanden
naar de Kanaaleilanden vanuit Nederland of België

Strand op het Kanaaleiland Jersey

Reisaanbod Kanaaleilanden

Het belangrijkste reisaanbod naar de Kanaaleilanden Guernsey en Jersey (Channel Islands):

Eilandhoppen en aanbiedingen Kanaaleilanden
Hotels
Vliegtickets Guernsey
Vliegtickets Jersey
...klik voor meer reisaanbod Kanaaleilanden


Bekijk reisaanbod en informatie voor een vakantie naar Anglesey - de Azoren - Cyprus - de Kanaaleilanden - Kos - Krk - Madeira - Malta - Isle of Man - Isle of Mull - Tenerife - Isle of Wight

Naar de Kanaaleilanden

De Kanaaleilanden beschikken op Jersey en Guernsey over internationale vliegvelden. Vliegen vanuit Nederland en België gaat meestal met een tussenlanding in Londen. Afhankelijk van de luchthaven van vertrek (Amsterdam, Rotterdam of Brussel) moet men in Londen of Southampton overstappen. In de periode april-september vliegt een aantal luchtvaartmaatschappijen vanuit Nederland, België en Duitsland rechtstreeks naar deze eilanden.

De eilanden Jersey en Guernsey kan men ook met de ferry in 60 tot 90 minuten bereiken vanuit Saint Malo (Frankrijk).

Er worden ook verzorgde reizen naar de Kanaaleilanden aangeboden. Meestal vinden deze in de periode mei tot oktober plaats (een link staat boven aan de pagina).


Informatie Kanaaleilanden


De grootste en belangrijkste eilanden van de Kanaaleilanden zijn Jersey en Guernsey.
Het eiland Jersey is het grootst en heeft ruim 100.000 inwoners. Dit eiland heeft een oppervlakte van 118 km2.
Saint Helier is de hoofdstad. Het milde klimaat (op Jersey groeien subtropische planten), de geringe regenval (76-89 cm) en het mooie landschap hebben Jersey tot een geliefd vakantie-eiland gemaakt.

Het eiland Guernsey is rustiger dan Jersey, heeft ruim 65.000 inwoners en is 78 km2 groot.
Tot Guernsey behoren ook de eilanden Alderney, Sark, Herm, Brechou, Jethou en kleinere eilandjes.
Guernsey heeft een laag strand in het noorden en rotsachtige kliffen langs de zuidkust. Hier heeft men talloze klifpaden aangelegd met veel wandelmogelijkheden.


Grotere kaart weergeven

De belangrijkste stad, tevens haven, op Guernsey is Saint Peter Port.

Export-
producten van de Kanaaleilanden zijn: fruit, bloemen, groente en Guernsey-vee.
Deze eilanden worden ook vaak belastingparadijzen genoemd omdat er een gunstig belastingklimaat heerst.
De Kanaaleilanden zijn door de vele bezienswaardigheden, de aparte Frans-Engelse-sfeer, de mooie stranden, het milde klimaat en de fiets- en wandelmogelijkheden trekpleisters voor toeristen. Alle eilanden zijn onderling met veerverbindingen te bereiken.

Castle Cornet is een belangrijke historische attractie op Guernsey. De Kanaaleilanden hebben een geschiedenis van een heen en weer tussen Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en, tijdens de Tweede Wereldoorlog, Duitsland. (De eilanden waren het enige deel van het Verenigd Koninkrijk dat bezet was door de Duitsers en ze werden niet terugveroverd: de Duitsers gaven ze terug aan het eind van de oorlog.) Castle Cornet geeft een beeld van deze historie. In 1960 eindigde de carriere van Castle Cornet als militair fort en begon de nieuwe periode als toeristische attractie. Castle Cornet is nu een historisch museum, dat zich voornamelijk bezighoudt met de oorlogsjaren met bizarre items zoals de lokale kranten in het Duits.

Het eiland Sark ligt oostelijk van Guernsey. De totale oppervlakte is 5,5 km2. Auto´s zijn op dit eiland verboden. Fietsen en koetsen zijn hier de vervoermiddelen. Sark is alleen per boot te bereiken.
Dit eiland had 450 jaar een feodale status waar 'Le Seigneur' het nog voor het zeggen had. Onder druk van het Brits parlement heeft in 2008 de democratie haar intrede gedaan en nu vinden voor de 600 inwoners verkiezingen plaats.

Het eiland Herm is een paradijs voor wandelaars. Dit komt door het feit dat er niet alleen geen gemotoriseerd vervoer te vinden is, maar de fiets er ook niet is toegestaan. Het is om die reden heerlijk om bijvoorbeeld over de witte zandstranden te lopen en zo helemaal tot rust te komen. Herm is het kleinste Kanaaleiland met een lengte van ongeveer 2,5 kilometer. Het eiland is slechts 800 meter breed, maar kent vanwege de lengte wel verschillende landschappen. In het noorden vindt u de zandstranden, terwijl er in het zuiden veel meer sprake is van rotsen.

Alderney is een van de kleinste Kanaaleilanden. Het kent een lengte van ongeveer 5 kilometer en is ongeveer 3 kilometer breed. Het eiland staat vooral bij vissers bekend als een ideale locatie. Het is bijvoorbeeld heel gemakkelijk om er een mooie plaats te vinden waar de wind nauwelijks weet te komen. Het is mogelijk om per vliegtuig naar het eiland toe te reizen, al dient dit wel te gebeuren via een van de andere Kanaaleilanden. Over het algemeen kiezen veel mensen ervoor om daarom eerst Guernsey te bekijken en vervolgens door te reizen naar dit kleine Kanaaleiland met een ongekende rust.

Het actuele reisaanbod staat boven aan de pagina.

naar cyprus

 

Webcam
Guernsey


niet altijd online
 
Foto's
Kanaaleilanden

Kust Kanaaleilanden

Elizabeth Castle St. Helier Kanaaleiland

Links
Kanaaleilanden

Fotos Online
Guernsey Government
Guernsey Tourist Office
Jersey Tourist Office
Kanaaleilanden in Eilandenblog
kanaaleilanden.startpagina
Sark Tourism
Willgoto Wereldreisgids

Reizen
Algemeen

x startpagina reizen xReisgids Kanaaleilanden
Reisgids over de Kanaaleilanden
Reisgids met informatie over de Kanaaleilanden
[klik voor meer info]Blijf op de hoogte over Eilanden in Europa en abonneer hier de nieuwsbrief


© copyright by islandpassions.nl - all rights reserved - layout & design by anneliemüller.de