home

english deutsch

HOME

 


Azoren
eilanden van rust en natuur

Op deze pagina vindt u
reisaanbod Azoren
informatie Azoren
naar de Azoren vanuit Nederland of België

Kratermeer Sete Cidades Sao Miguel Copyright foto: Francisco Botelho

Reisaanbod Azoren

Het belangrijkste reisaanbod naar de eilandengroep de Azoren (Portugal):

11 dagen eilandhoppen (individuele reis)
14 dagen wandelen en eilandhoppen (groepsreis)

TUI Reizen
Hotels
Kras Reizen
SNP Reizen
...klik voor meer reisaanbod Azoren


Bekijk reisaanbod en informatie voor een vakantie naar Anglesey - de Azoren - Cyprus - de Kanaaleilanden - Kos - Krk - Madeira - Malta - Isle of Man - Isle of Mull - Tenerife - Isle of Wight

Naar de Azoren

Vanuit Nederland of België kan men de eilanden Sao Miguel (Amsterdam en Brussel) en Terceira (Amsterdam) per vliegtuig bereiken. In de zomer zijn rechtstreekse vluchten beschikbaar (vliegtijd 4 uur) en in de winter met een tussenstop in Lissabon.

Er worden via enkele grote reisorganisaties ook verzorgde reizen naar de Azoren aangeboden. Het gaat van geheel verzorgd (reis, overnachtingen, maaltijden, programma) tot gedeeltelijk verzorgd (reis en onderkomen).


Informatie Azoren


De Azoren is een eilandengroep in de Atlantische Oceaan, circa 1448 km westelijk van het vasteland van Portugal. Administratief zijn de eilanden een autonome regio van Portugal.
Er wonen 245.000 mensen en de eilanden hebben een oppervlakte van 2247 km2.De negen eilanden zijn Sao Miguel (het grootste) en Santa Maria in het zuidwesten; Terceira, Pico, Faial, Sao Jorge en Graciosa in het midden; en Flores en Corvo in het noordwesten. Ponta Delgada is de hoofdstad en tevens de grootste stad.

De vruchtbare grond levert vele gewassen op en zorgt voor bloeiende wijngaarden. Men voert suikerbieten, sinaasappels, bananen en ananas uit. Ook vanwege de vulkanische activiteiten worden de eilanden vaak bezocht. Men komt er veel kratermeren, watervallen en enkele vulkanen tegen. Pico Alto is de hoogste vulkaan (2351 meter). Dit is meteen de hoogste berg van Portugal.

De Azoren waren al bekend bij de Grieken en Romeinen en kwamen voor het eerst op landkaarten voor in 1351. Portugese zeelieden stapten in 1427 of 1431 aan land, maar kolonisatie begon pas in 1445 met Diogo de Sevilha of Goncalo Velho Cabral. Gedurende deze periode waren de Azoren een tussenstop voor de vloten van ontdekkingsreizigers als ze terugkeerden van de Nieuwe Wereld. Er gingen in dit gebied vele schepen ten onder tijdens wervelstormen of vielen ten prooi aan piraten die hier opereerden. De eilanden waren in trek bij bannelingen. In de onmiddellijke omgeving vonden zeeslagen plaats tussen de Engelsen en de Spanjaarden.

In de 20e eeuw vond de grote uittocht naar de Verenigde Staten plaats. De Verenigde Staten onderhouden een NAVO-basis op de eilanden.

De eilanden kenmerken zich door een weelderige en indrukwekkende natuur. De bloemenpracht is gigantisch, met name in het voorjaar.
Doordat het toerisme geen uitwassen kent kan men er nog echte rust vinden. Wandelen kan men op deze eilanden maar ook genieten van de authentieke dorpjes met prachtige kerken en landhuizen. Verder kan men op de Azoren walvis-spotten en watersporten beoefenen. Stranden vindt men in heel beperkte mate. De mooiste stranden zijn op het eiland Santa Maria.
Het klimaat is vrij constant. De temperatuur ligt gemiddeld tussen 14 en 25 graden. In augustus is het het warmst.

Het actuele reisaanbod staat boven aan de pagina.

naar de kanaaleilanden

 

Webcam
Kust


niet altijd online
 
Foto's
Azoren

Op het platteland van Sao Miguel

Kust Azoren

Links
Azoren

Azoren in Eilandenblog
azoren.startkabel.nl
General Information
portugal.beginthier
Recepten Portugal
Willgoto Wereldreisgids

Reizen
Algemeen

x vakantie idee xReisgids Azoren
Reisgids over de Azoren
Reisgids met informatie over de Azoren
[klik voor meer info]Blijf op de hoogte over Eilanden in Europa en abonneer hier de nieuwsbrief


© copyright by islandpassions.nl - all rights reserved - layout & design by anneliemüller.de